Ne diyorlarsa, tam tersini yapın!..

“Kapalı devre” çıkarılan spor kanunları, bugüne kadar görüldü ki, maalesef amacı karşılamıyor! Sporda şiddet başta spor suçlarını önleme” amacıyla çıkarılan...

“Kapalı devre” çıkarılan spor kanunları, bugüne kadar görüldü ki, maalesef amacı karşılamıyor! Sporda şiddet başta spor suçlarını önleme” amacıyla çıkarılan ve sonra Kulüpler Birliği başta kulüp yönetimlerinin baskısı ile “bazı maddeleri değiştirilerek yumuşatılan” 6.222 sayılı Kanun, “yeniden” değiştirilecekmiş.
Aslında “bu değişiklikler ‘kapalı devre’ yapılmamalı; hazırlanan taslak kamuoyunda tartışmaya açılmalı, eksikleri, fazlalıkları ortaya konulduktan sonra, nihai metin hazırlanarak” Meclis’e sunulmalı ve işlem orada tamamlanarak, uygulamaya başlanmalı!..
“Kapalı devre” çıkarılan spor yasaları, bugüne kadar görüldü ki, maalesef “amacı karşılamıyor!!!”
Zira “sporu, özel yasalara muhtaç eden” kulüp yöneticileri “kapalı devrede baskın çıkıyor”, siyaseti etkiliyor ve yasanın Meclis’ten “yarım yamalak, eksiklerle, gediklerle” çıkmasını sağlıyor.
Neymiş, “Kanun böyle çıkarsa kulüpler yönetici bulamazmış”; öyleyse “Böyle gelmiş böyle gitsin” öyle mi?..
“Şiddet başta, spor suçları devam etsin”; kulüpler / takımlar arası rekabet düşmanlığa dönüşsün, “Benden sonra tufan” diyen yönetici zihniyeti, “doğru dürüst bir Kulüpler Yasası’nın çıkmasını ‘benzer gerekçe’ ile engellesin” ve de kulüpler “gırtlağa kadar borç batağına gömülsün”, işte gelinen nokta bu!..
Kulüpler Yasası bir türlü çıkarılamamış, “Spor Suçları Yasası” kuşa çevrilmiş, spor her yönden geriliyor, elden gidiyor; ne o; yeter ki “bu çarpık sistem devam etsin” ve “bu kokuşmuş sistemden yararlanan” yöneticiler de “Hoş gelsinler, hoş gitsinler”; oh ne âlâ, ne âlâ!..
Bakınız, “6.222 sayılı Kanun nasıl değiştiriliyor” bilmiyorum.
Ama “çıkan haberlerde okuduğuma göre”, Kulüpler Birliği Vakfı yöneticileri ve de kulüp yönetimleri “değişikliğe karşı çıkıyorlarmış”, zira “güvenlik uygulamaları ve cezalar ağırlaştırılıyormuş!..”
Eğer böyle ise “hangi maddeler, nasıl değiştiriliyor” bilmediğim hâlde, bu değişikliği destekliyorum, alkışlıyorum, “Hiç...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 5 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 14 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 5 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 85 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar