Millî takım üzerine müthiş bir yazı…

Yazıyı, perşembe sabahı “sporyazarlari.com” sitesinde okudum. Yazan; Mehmet Özyazanlar… Tam da “soyadına layık” bir yazı; “öz” ve de “Efradını cami, ağyarını mâni” /...

Yazıyı, perşembe sabahı “sporyazarlari.com” sitesinde okudum. Yazan; Mehmet Özyazanlar…
Tam da “soyadına layık” bir yazı; “öz” ve de “Efradını cami, ağyarını mâni” / Yani; “olması gerekenleri içine alan, olmaması gerekenleri dışarıda bırakan…”
Başlığı “Futbolda kahramanın yeri yok” olan yazıyı, “millî takım üzerine yorum yapan, konuşan, yazan” herkesin okumasını dilerim. Ben, “yazının bir bölümünü” sütunuma “başlığı” ile alıyorum.
Bitiş paragrafı ise, burada:
“Stefan Kuntz, ‘Beni gönderip başkasını getirerek ülke futbolunun sorunlarını çözebileceğinizi zannediyorsanız yanılıyorsunuz’ derken haklı ancak teknik direktör olarak gereğini yap(a)madığı için de haksız.
Nedir gereği? Futbolun kolektif bir spor olduğu gerçeğinden asla zerrece dahi ödün vermemek ve bütün sistemini, oyun anlayışını bu temel üzerine inşa etmek.
Yıldız etiketli oyuncuların sahada kafalarına göre takılması, elbette Kuntz’a olan inancı, güveni sarsar.
Futbolu doğru algılamadan, ne istikrarlı bir grafik yakalamak, ne de bir değişim gerçekleştirmek mümkündür…”
Teşekkürler Mehmet kardeş, teşekkürler…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 5 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 14 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 5 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 85 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar