Millî takım ne yapar?..

Fransa ve İzlanda maçlarından altı puan almayı düşlemek güzel bir hayal. Hesap böyle de kitap ne diyor ona bakalım… Yarın gece ve salı gecesi 2020 Avrupa Şampiyonası H Grubu’nda “iki önemli...

Fransa ve İzlanda maçlarından altı puan almayı düşlemek güzel bir hayal. Hesap böyle de kitap ne diyor ona bakalım… Yarın gece ve salı gecesi 2020 Avrupa Şampiyonası H Grubu’nda “iki önemli maç” oynayacağız; burada Fransa, orada İzlanda ile… Sorularla başlayalım:
Bu iki maçtan “6 puan” çıkarabilir miyiz; “elbette hayali bile güzel” ama mümkün mü?..
Bu iki maçtan “4 puan” çıkarabilir miyiz; bizim için “olabilecek en iyi ve en güzel sonuç” bu; burada Fransa’dan “bir”, orada İzlanda’dan “üç” puan almak; “zor” ama mümkün olabilir!..
Fransa’dan “üç”, İzlanda’dan “bir” puan da “4 puan” eder, ama “Dünya Şampiyonu olarak” gelecek olan Fransa’yı yenmek; “imkânsızı başarmak” anlamına gelir; olamaz mı; futbol bu olabilir ama maç öncesi tahminini “en çok 1 puan olarak yazmak” akla ve mantığa yakın gelmiyor mu?..
Peki, ya Fransa’dan “bir”, İzlanda’dan “bir”, eder “2” puan ihtimali; işte bana “bu tur için, muhtemel en yakın ve güzel sonuç gibi” geliyor ve bu sonuçla tamamlarsak bu turu, Fransa ile beraber gruptan çıkma ihtimalimiz “yüzde 51’in üzerine çıkar”; burada “İzlanda ile bir beraberlikle dahi” işi bitiririz!..
İki maçta “bir puan”; ancak “o bir puan İzlanda’dan gelirse”, yine “burada İzlanda’yı yener” işi gene sağlama alırız!..
Elbette bu son iki ihtimal, Türkiye’nin ya da İzlanda’nın “Fransa’dan Fransa’da puan çıkaramaması” üzerine kuruldu; “oradan puan çıkaran olursa”, zaten “grup ikinciliğinde” şanslı duruma gelecektir!..
İki maçta “sıfır puanı” ise, düşünmek istemiyorum; zira “burada İzlanda’yı yenmek bile gruptan çıkmayı garantilemez”, işe “averaj hesapları” girer!..
Elbette “hesaplar”, futbolda “her zaman tutmayabilir”; inanılması zor “sürpriz sonuçlar” olabilir; Türkiye için de, İzlanda için de… Beklenmedik puanlar alınabilir, hesapta olmayan puanlar kaybedilebilir.
Şimdi, “hesabı” bir tarafa bırakalım da “kitaba” bakalım; “Türk Millî Takımı” ne hâlde?..
“Lucescu” adlı ve de “yaşı ye...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 5 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 14 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 5 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 85 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar