Mesele takım değil, Hoca!..

Rusya maçında “hayal kırıklığı” yorumları yaptıran, yazıları yazdıran Türk Millî Takımı, İsveç maçından sonra “Bu takım olur” ümitleriyle buluştu....

Rusya maçında “hayal kırıklığı” yorumları yaptıran, yazıları yazdıran Türk Millî Takımı, İsveç maçından sonra “Bu takım olur” ümitleriyle buluştu. Buluştu da “tereddüt” başka bir sorudaydı; “Lucescu ile olur mu?..”
Aynaya bakmayan “kötü oyunun, yanlışların hataların sorumluluğunu kendi dışında göstermek için”, inanılması zor, hatta “insanı güldüren” bahane, mazeret ve sebeplerle basının karşısına çıkan, ekran bülbülü olan bir hoca ile “nasıl ve ne kadar olur”; işte bütün mesele!..
Bakınız, Hakan’ın “ikinci İsveç golünden hemen sonrasında gelen “şipşak ümit golü” olmasa, oyunda tutunabilecek miydik, dahası Emre, “destanlar yazdığımız Cenk-Cengiz gibi forvetlerimizin Rusya maçından sonra, İsveç maçında da yapamadıklarını, “oyuna alındığı 28 dakikada gerçekleştirmese”, maç gecesinden başlayarak bugünlere kadar neler söyleyecek, neler yazacaktık?..
Hakan ve Emre, “attıkları gollerle”, Millî Takımımıza “ümit, kendine güven ve bundan sonrası için bir nebze rahat nefes kazandırırlarken”, asıl “Lucescu’yu, ‘bir süre için’ kurtardılar” ve de bizlere “Biraz sabredin ve fazla üzerimize gelmeyin” mesajı verdirdiler!..
Peki, “bu takım, mücadele ettiği gruptan çıkabilecek mi, sonra B Ligi’nde gruplarından çıkarak UEFA Uluslar Ligi’nde “A Ligi’ne” yükselebilecek mi” ve de “B Ligi gruplarının en tepesine tırmanarak 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) finallerine katılma hakkını” kazanabilecek mi?..
Teknik direktörümüz Lucescu, “oynadığı turnuvanın bu hedefleri yerine, gelecek turnuvaları hedef gösterdiğine göre”, şimdi bizim de çıkıp; “Bu organizasyondaki zirve hedefleri için mücadele edeceğiz” dememiz mümkün mü?..
Ay-yıldızlı futbolcularımız da “Hedefimiz A Ligi’ne yükselmek, EURO 2020 finallerine doğrudan katılmak” diye düşünebilir mi?..
Halbuki, bakınız B Ligi’ndeki 4 grupta hangi takımlar var; 1. Grup: Slovakya, Ukrayna, Çekya / 2. Grup: Rusya, İsveç, Türkiye / 3. Grup: Avusturya, Bosna Hersek, Kuzey İrlanda / 4. Grup: Gal...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 4 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 11 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 4 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 82 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar