"Liseli imtiyazları" kaldırılmalı!..

Galatasaray, "bir spor kulübüdür" ve kurulan "AŞ" ile de, "halka açık" bir şirketin "üst kuruludur!.." Böyle bir "dernek şirket" ikilisinde "üyelik" elbette "eşitlik" üzerinde oluşturulmalı, "imtiyazlı olma" gibi...

Galatasaray, "bir spor kulübüdür" ve kurulan "AŞ" ile de, "halka açık" bir şirketin "üst kuruludur!.."
Böyle bir "dernek şirket" ikilisinde "üyelik" elbette "eşitlik" üzerinde oluşturulmalı, "imtiyazlı olma" gibi bir "üstünlük" kimseye, hiçbir gruba tanınmamalıdır!..
Dernekler Kanunu'nda; Medeni Kanunu'nun "derneklerle ilgili bölümünde" 'imtiyazlı üyelik' yoktur, 'üyeler arasında eşitlik' vardır!.."
Dahası, "Galatasaray Lisesi", artık "Tevfik Fikret'in, Ali Sami Yen'in ve arkadaşlarının lisesi" değildir.
"Sınavla ve puanla öğrenci alan" bir lisedir; lisede yüzlerce Fenerbahçeli, Beşiktaşlı, Trabzonsporlu okumakta, mezun olmaktadır!.. Dahası "Fenerbahçe Kulübü üyesi olan" ve de "Galatasaray'a karşı, Fenerbahçe'nin görüş, istek ve beklentilerini savunan kişilerin öğretmen ve hatta müdür olabildiği" bir lisedir!..
Dahası, ne...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 4 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 11 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 4 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 82 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar