Liseciler, “Fenerli müdürünüz” hayırlı olsun!..

İşte “onların Galatasaraylılığı” budur! Onlar “Liseci olmayı”, Galatasaraylılığa tercih etmişlerdir!.. Bütün Mekteplilerin kafasında kurumlar arası hiyerarşi bakımından Mektep...

İşte “onların Galatasaraylılığı” budur! Onlar “Liseci olmayı”, Galatasaraylılığa tercih etmişlerdir!.. Bütün Mekteplilerin kafasında kurumlar arası hiyerarşi bakımından Mektep üst kurumdur. Buna göre Mektepliler Kulübün işine karışabilir ama Kulüplüler Mektebin işine karışamaz ve Kulübün Mektebe müdahalesi hoş karşılanmaz.”
İşte bu iki cümle “Liseci kafasını” bütün açıklığıyla ortaya koyar. Dünyanın “dört bir yanında milyonlarca “taraftarı olan” Galatasaray Spor Kulübü’ne, “sadece 1 yıl Galatasaray Lisesinde okudukları için üye olabildikleri” Galatasaraylılar Derneğinde toplananların çoğu “böyle” bakarlar ve “Kulübü bizim ilke ve zihniyetimiz yönetmelidir, yönetecektir” derler!..
İş “demek” ile de kalmaz; gereğini yaparak, “Galatasaray’a, Galatasaray Kulübü’ne büyük hizmetleri yapan, başarılı başkanları “lisede okumadıkları için” kulüp tüzüğüne “her nasılsa girmiş olan” bir maddeye sarılarak “idari ibrasızlık gibi” saçma sapan bir uygulama ile “seçime girmemeye” ve de mahkemelere düşmeye mecbur ve mahkûm bırakırlar!..
Buna karşılık, “onlar” Galatasaray’ın “kutsalı” saydıkları Galatasaray Lisesine “bir Fenerbahçe üyesinin müdür olmasına seslerini sedalarını çıkarmazlar”, zira “o müdür Galatasaray Lisesinden mezun olmuştur!..”
İşte “onların Galatasaraylılığı” budur; onlar “Liseci olmayı”, Galatasaraylılığa tercih etmişlerdir!..
Geçen yıl, “tek elden çıkmış”, nasıl çıktığı da “Galatasaraylıları utandıracak” bir tabloyu ortaya çıkarmış imzalarla ve tüzüğü paspas edecek bir adımla Galatasaray Kulübü’ne “üye yapılmak istenen” büyük çoğunluğu “Liseden yeni mezun olmuş” 139 kişi olayını hatırlayalım.
Tüzüğü çiğnetmemek için “evraklarınızı, imzaları doğru ve tamamlayarak gelin” diyen Kulüp Sicil Kurulu Başkanı ve üyelerini “Galatasaraylılar Derneği Disiplin Kuruluna vererek cezalandıran” bu zihniyet değil miydi?
Bitmedi; “bu baskıya boyun eğmediği içi...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 5 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 14 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 5 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 85 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar