Kelebek etkisi / Liseciler etkisi / Terim Etkisi = Kaos!..

Türkiye Gazetesi Yazarı Öcal Uluç’un bugünkü (29.04.2022)''Kelebek etkisi / Liseciler etkisi / Terim Etkisi = Kaos!..’’ başlıklı yazısı.

Görülecektir ki, yarın hangi yönetim sandıktan çıkarsa çıksın, ‘alacağı oy oranı ve sayısı’ itibarıyla Galatasaray’ın bütünlüğünün sağlanması ve büyük problemlerin altından kalkılması için gerekli olan gücü karşılayamayacaktır!

Ansiklopediler der ki; “Kelebek etkisi, bir sistemin başlangıç verilerindeki küçük değişikliklerin büyük ve öngörülemez sonuçlar doğurabilmesine verilen addır. Edward N. Lorenz'in çalışmalarından biri olan Kaos Teorisi ile ilgilidir. Daha sonralarda hava durumu ile ilgili verdiği şu örnek ile ünlenmiştir. Amazon ormanlarında bir kelebeğin kanat çırpması, ABD'de fırtına kopmasına neden olabilir. Farklı bir örnekle bu, bir kelebeğin kanat çırpması, dünyanın yarısını dolaşabilecek bir kasırganın oluşmasına neden olabilir.”

Galatasaray “Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu” yarın Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda yapılacak…

Bu “Olağanüstü Genel Kurul”, Galatasaray Kulübü için “kelebek etkisi kadar güçlü” iki etkinin el ele vermesi… Ve de “bu etkinin Burak Elmas yönetimini yerle bir etmesi” yüzünden yapılıyor; “Fatih Terim Etkisi + Liseciler Etkisi…”

“Liseciler Etkisi”, Liseciler grubunun yıllardır sürdürdükleri ve geçen yıl ‘Kana kan intikam’ hâline dönüştürdükleri mücadelelerini, ‘seçimin iki adayından birinin kendilerinden olmasını’ sağlayarak”, kendisini ortaya koydu; yarın sandıkları ne kadar etkileyeceğini göreceğiz… 

“Fatih Terim Etkisi” ise “Etki sahibini ortada bırakan” Burak Yılmaz yönetimini yok etti ama… Yarınki genel kurulda “beklenen ve tahmin edilen etkiden” çok daha hafif kaldı. Zira iki aday da, “geçen seçimli genel kurul öncesinde adaylar arasında ‘paylaşılamayan’ Fatih Hoca’yı yeniden göreve getirmeyeceklerini” açıkladı. 

Terim’in “uzun yıllardan beri, UEFA başta kazandırdığı kupalar, şampiyonluklar ile” hem kulübü ve taraftarı, hem de medyayı etkileyen “imparatorluk” algısını oluşturması… Onu “vazgeçilemez bir anıt adam” hâline getirmişti… Dahası, “Galatasaray medyasında ‘seveni’ ile ‘inananı’ ile ‘sayanı’ ile ve de ‘adamları’ ile güçlü bir destek ordusuna” sahip kılmıştı!..

Terim etkisinin “kasırga hâline” dönüşerek “Burak Elmas yönetiminin yerle bir, bunun için de Torrent’in yok edilmesinde Galatasaray medyasının rolü” ortadadır… 

Ne var ki, “oluşan bu ortamın” Galatasaray Kulübü’nde, “Kelebek Etkisi’nin Kaos Teorisi’ndeki önemini hatırlatacak” bir tablonun yaşanmasına yol açtığı ve uzunca bir süre de “bu ortamın” yaşanacağını görülmektedir…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 5 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 14 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 5 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 85 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar