“Kaptan” nasıl seçilmeli?..

“Bir oyuncunun gidişi, Real Madrid’i etkilemez” diyen “ünlü” Real Madridli yöneticilere, teknik adamlara, futbolculara bugün sormak gerek; “Bir Ronaldo gitti, ne hâllere düştünüz?..” Elbette “Futbol...

“Bir oyuncunun gidişi, Real Madrid’i etkilemez” diyen “ünlü” Real Madridli yöneticilere, teknik adamlara, futbolculara bugün sormak gerek; “Bir Ronaldo gitti, ne hâllere düştünüz?..”
Elbette “Futbol bir takım oyunudur” ama “bir takım ile başka bir takım arasında fark oluşturan” bir başka husus vardır; “oyuncular” ve “oyuncular arasında da fark oluşturan” bambaşka, “istisnai” oyuncular; mesela Maradona!..
Çıkarın “o iki takımdan” Maradona’yı, Napoli “İtalya Şampiyonu” ve de Arjantin Dünya Şampiyonu” olabilir miydi?..
Ronaldo da, “Real Madrid için” öyle bir “istisnai” oyuncu idi; Real’in durumu ortada, Portekiz Millî Takımı ve Juventus da ortada!..
Dünya’yı dolaşmayalım; “Alex’in Fenerbahçesi ile Alex’siz Fenerbahçe” ortada; “Hagili Galatasaray ile Hagisiz Galatasaray” ortada!..
Bir oyuncu, eğer sözünü ettiğim “istisnai” bir oyuncu ise, sahada “ister kaleci olsun, ister bek, ister oyun kurucu, ister golcü” sadece “o yerin, o görevin oyuncusu” değildir!..
O, “bir takımı büyük takım yapan, saha içi kaptanlığını, saha içi teknik adamlığını, saha içi ağabeyliğini, saha içi yöneticiliğini de yapan” bir adamdır ve “öyle olduğu” içindir ki, “istisnaidir!..”
“İstisnai” Arapça bir kelimedir; sözlüklerde “anlam” olarak şunlar yazar; “Benzerlerine uymayan, kural dışı olan, ayrılıklı”; yukarıdan beri verdiğim örnekler, işte “anlatmaya çalıştığım bu istisnailerdir!..”
Şimdi bakıyorum, takımlarımıza; dahası “sezonun şampiyonluk adayları” olarak adı geçen takımlarda, var mı Fenerbahçe’de, Beşiktaş’ta, Galatasaray’da, Trabzonspor’da, Başakşehirspor’da böyle “istisnai” bir oyuncu; ben göremiyorum!..
“Olabilecek” var mı; belki… Belki ve mesela o da “gitmez, kendini Trabzonspor’a vakfederse” Yusuf Yazıcı olabilir; üç-dört yıl sonra!..
“İstisnai” oyuncular, “milyonlarca yıllık kömür yataklarında bulunabilecek ham elmas parçacıkları gibidirler”; zor bulunurlar ve de bulundukları zaman da “eğer büyük bir ustanın eline dü...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 5 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 14 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 5 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 85 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar