Kanun tamam da, ya uygulama?..

Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Adalet Komisyonunda kabul edilmiş. Sonra Meclis Genel Kuruluna inecek olan “değişiklik teklifi”, kabul edilerek...

Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Adalet Komisyonunda kabul edilmiş.
Sonra Meclis Genel Kuruluna inecek olan “değişiklik teklifi”, kabul edilerek kanunlaşacak ve Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girecek.
Teklifte, “önemli değişiklikler var”; hatta gazeteler haberi yayınlarken “Artık bunları yapanlar yandı” diye başlıklar da atıyorlar.
Mesela “artık” evet, artık “Din, dil, ırk, cinsiyet veya mezhep farkı gözeterek hakaret oluşturan söz ve davranışlarda bulunan kişi, fiili daha ağır cezayı gerektiren başka bir suç oluşturmadığı takdirde, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacakmış!..”
Hımmm, “bu suçu işleyen acaba gerçekten yandı” mı; bakınız, hâkim, “2 yıldan az ceza verip, ertelerse” ki, bizdeki uygulama “genellikle böyle oluyor”; nerede kaldı; “Yapan yandı” başlığı? Bir “acaba” daha; yoksa, “Yaşasın, ‘Yapanın yanına kâr kaldı’ uygulaması” mı desek?..
Yıllar önce “bugün değişiklikler yaptığımız” kanunu “alkışlarla” çıkarmamış mıydık; “İşte şiddeti sonlandıracak kanun çıktı” dememiş miydik?..
Sonrasında, kanunun, “uygulamada, neleri getirip, neleri götürdüğünü ortaya koyacak” bir zaman süreci bile geçmeden…
“Kulüpler Birliği” denilen ve “ülkede sporun da, şiddetin de o günlere gelmesinin asıl sorumlusu olan” yöneticilerin kurduğu ve başında olduğu kuruluş, kulüp başkan ve yöneticileri ile beraber, basındaki “taraftarları olan” yorumcuların da desteğiyle, “Bu kanun değişmezse, yakında kulüpler yönetici bulamaz” yaygaralarıyla “Kanunu değiştirtmemiş ve de “kuşa çevirttirmemiş” miydi?..
Ve de “kuşa çevrilmiş” uygulanmasında bile “cezai kararlar en alt seviyeden verilip, ertelenerek” yapanların “yanına kâr” bırakılmamış mıydı?..
Onca yıl, “Sporda Şiddet Yasasına dayanılarak hapse mahkûm olan ve de hapse girip cezasını çeken” bir tane örnek verebildik mi?..
Bıraktım, “ceza kanununu, hâkimi...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 5 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 14 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 5 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 85 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar