İşte, yıldızın parladığı an!..

Galatasaray Futbol Takımı, Avrupalarda bugüne kadar kimleri yendi, kimleri saf dışı bıraktı, spor tarihimiz yazıyor!.. “Zafer” diye manşetler attığımız, hatta “rüyamızda görsek...

Galatasaray Futbol Takımı, Avrupalarda bugüne kadar kimleri yendi, kimleri saf dışı bıraktı, spor tarihimiz yazıyor!..
“Zafer” diye manşetler attığımız, hatta “rüyamızda görsek inanamayacağımız” bu büyük başarıların çoğunda Fatih Terim’in imzası var!..
Perşembe günü, “Şampiyonlar Ligi kuraları” çekildi. Amerika kıtasında oldum olasıya en sevdiğim millet olan Uruguaylıların Forlan’ı içinde “D” yazan topu açtığında, işte o Galatasaray ile o Fatih Terim’in kucağına “inanılması zor” bir “şans topu” bıraktı!..
O anda Fatih Terim’in hayalleri ile Galatasaraylı milyonların hayalleri bir defa daha buluştu; zira “çok değil 2-3 takviye ile”, Galatasaray sadece “o grupta değil, daha ileri turlarda da büyük işler yapacak” bir kadroya sahipti.
Ne var ki, Galatasaray ve Fatih Terim ile “işte o 2-3 takviyenin arasında” aşılması zor görünen engeller vardı:
1 - Zaman… Sadece “30 saatlik bir zaman kalmıştı”, transferler ya da kiralamalar için!..
2 - UEFA’nın “aşılması zor gibi görünen ama imkânsız olmayan” transfer sınırlaması ortada idi.
3 - Galatasaray Kulübü’nün kasası…
4 - Ne yazık ki, “kura çekiminin ardında ekranlarda görünen” Galatasaray Kulübü Başkanı’nın, ortada “Galatasaray’ı da, kendisini ve yönetimini rahatlatacak, kurtaracak” bir fırsatın olduğunun “farkında olamadığını gösteren” görüntüsü.
Herhâlde, Mustafa Başkan, Stephan Zweig’in “Tarihte Yıldızın Parladığı Anlar” kitabını okumamıştı ve anlaşılıyordu ki, “Forlan’ın çektiği ‘D’ kurasının Galatasaray için de, kendisi ve yönetimi için de ‘Yıldızın parladığı an’ olduğunu ‘henüz’ fark edememişti”; Ben, “yatarken” umut içinde sorulan sorulara karşı “kem küm ettiği” tablo, hâlâ öyleydi.
Temenni ediyorum ki, “Kura gecesinin sabahında fark etmiş olsun” ve de “dünü ‘fark ettiğini gösteren’ bir sonuçla noktalasın!.. (Bu satırları dün sabahın saat 10’unda yazıyorum.)
Bakınız, “Mustafa Cengiz’in gerçekten Galatasaray’a layık bir başkan olup olmadığını” an...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 5 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 14 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 5 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 85 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar