İşte yabancı kısıtlaması!..

Galatasaray’ın sahalarda önünü kesemediler, şimdi “masa başında” kesmek istiyorlar; “Yabancı kısıtlaması” en büyük kozları olacak!.. “Yabancı kısıtlaması”...

Galatasaray’ın sahalarda önünü kesemediler, şimdi “masa başında” kesmek istiyorlar; “Yabancı kısıtlaması” en büyük kozları olacak!.. “Yabancı kısıtlaması” yapılırsa; çok açık bir şekilde “şu tabloları” da beraberinde getirecektir:
1 - Türk takımları Avrupa kupalarında mesela “Bulgar” takımlarının durumuna düşecektir.
2 - “Doğru dürüst topa vurmasını bile bilmeyen” ama “Türk olan” futbolcuların pazarı “3-5 milyon avrolardan açılacak”, birazcık, evet birazcık “vurmasını bilenler” için de “Onar milyon avrolar” istenecektir! (Bu tablo, 1990’lı yılların sonlarında, 2000’li yılların başlarında” yaşanmıştır!..
3 - “On milyon avroya alınacak Türk futbolcusunun yerine, onunla aynı ayarda, hatta daha kaliteli iki yapancının alınması mümkün iken”, kulüplere bu kapı kapanacak, hem “Büyüklerin” Avrupa kupalarındaki, hem Anadolu takımlarının Süper Lig’deki güçleri göz göre göre azaltılmış olacak, dahası “kasalarındaki olumsuzluk” da, bugünden daha “bariz” hâle gelecektir.
4 - Anadolu takımlarının kadrolarında “iş yapan” Türk futbolcular, ‘Üç Büyükler’ tarafından “zorunlu olarak” kapışılacak, bugün “küme düşen” Anadolu takımları, Süper Lig’de “büyükleri bile yenerlerken”, eskiye dönülecek ve “çok maç ‘daha oynanmadan’ ‘Üç Büyükler’ lehine ‘Üçer puan yazılacak’ hâle dönüşecektir!..”
(İstanbul medyasının da istediği zaten budur!..)
5 - Mücadele ve futbol kalitesindeki düşüş, beraberinde “tribünlerdeki seyirci artışını ters yönde etkileyecek” ve de TV başlarındaki seyirci sayısını da azaltacaktır. Bu tablo, hem tribün hasılatlarını geriletecek hem de “naklen yayın ihale bedellerini” düşürerek, kulüplerin “dayandıkları en büyük gelir kapılarını” aşağıya doğru sarsacaktır.
6 - Anadolu takımlarının “Üç Büyükler ile aralarını kapatmaya başladıkları bugünkü süreç”, bile bile “lades” denilerek durdurulacak ve “Büyükler için ana hedef” de “gene” Avrupa kupalarından, iç mücadeleye ve Süper Lig’e döndürülecektir!..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 5 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 14 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 5 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 85 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar