Hayal peşinde koşuyoruz!..

Avrupa’da kaç nesildir, toplam kaç milyon Türk yaşadı ve yaşıyor; “kesin bir milyon rakamı” vermem mümkün değil, ama sanırım, “Belçika, Hollanda gibi ülkelerin nüfusları kadar”...

Avrupa’da kaç nesildir, toplam kaç milyon Türk yaşadı ve yaşıyor; “kesin bir milyon rakamı” vermem mümkün değil, ama sanırım, “Belçika, Hollanda gibi ülkelerin nüfusları kadar” olabilir!..
Peki, bu “Türk nüfusunun çoğunlukla yaşadığı” ülkelerin başında gelen Almanya, Hollanda olmak üzere, sporun, “futbol, atletizm, yüzme, tenis, voleybol, basketbol, boks, güreş başta” her branşının “altyapı organizasyonları”, kulüpler bazında da, okullar bazında da “modern ve çağdaş imkanlarla” kurulmamış mı; kurulmuş ve tıkır tıkır çalışmıyor mu, çalışıyor; tesisse tesis, antrenörse antrenör; “yok” yok!..
Eeee, “yarım asırdan fazla, bunca yıldır”; oralara giden, oralarda doğan, oralarda büyüyen, oralarda beslenen, oralarda okuyan, oralarda spor yapan onca Türk çocuğundan, gencinden “kaç tane ‘yıldız’ futbolcu, basketbolcu, voleybolcu, atlet, boksör, güreşçi, yüzücü, tenisçi, vs... vs...” yetişti? Avrupa şampiyonu, dünya şampiyonu, olimpiyat şampiyonu, rekortmeni olan kaç Türk var; daha doğrusu “Türk” var mı?..
“Altyapı da, altyapı” diye “her şeyi ona bağlayan” bir görüş giderek yayılıyor; ne kadar hayalperestiz!..
Neymiş; “Yabancıları sınırlayacak, futbolumuzu, basketbolumuzu Türk oyuncularla besleyecekmişiz”; yoksa “millî takıma oyuncu yetiştiremezmişiz, kulüpler gırtlağa kadar borca batmaya devam edermiş!..”
Övünüyoruz; “Basketbolda iki Türk takımı 4’lü finalde” diye… Bir bakalım, “İlk beşlerinde kaç yabancı, kaç Türk oyuncu” var?.. Ve de “10’luk, 12’lik kadrolarında?..”
İşte mesela Galatasaray’ın, mesela Fenerbahçe’nin son yıllarda “Türk takımlarından ve Avrupa’dan transfer ettikleri” Türk oyunculara ve kendi altyapılarından yetiştirdikleri futbolculara bir bakalım; “Şampiyonlar Ligi standartlarında içlerinde kaç oyuncu” var; “üstelik kaça mal oldular”, bitmedi; bugünkü performansları ortada!..
Ve de, bugün “ovada yetişen ‘güzel çiçekler gibi’ ortaya çıkmış sadece bir avuç futbolcu” var, Türkiye’deki takımlarımızda, onların hepsin...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 4 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 11 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 4 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 80 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar