G.Saraylılar Derneğine dava açmak!..

Ben bugün, “yaşımın yarısında olsam” ve de İstanbul’da yaşasam, kendi tabiri ile (Ehlivukuf - Müşahit - Akil Adam - İnfaz Memuru - Kanaat Önderi) olan Avukat Tayfun Akçay’a “Galatasaray...

Ben bugün, “yaşımın yarısında olsam” ve de İstanbul’da yaşasam, kendi tabiri ile (Ehlivukuf - Müşahit - Akil Adam - İnfaz Memuru - Kanaat Önderi) olan Avukat Tayfun Akçay’a “Galatasaray Kulübü ve Divan Üyesi” olmasaydı, vekâlet verir, “Galatasaraylı” bir T.C. vatandaşı olarak Galatasaraylılar Derneği’ne karşı “Anayasaya ve Dernekler Kanunu ile Medeni Kanun’daki ‘ilgili maddelere aykırılık’ davası” açardım!..
Neydi “açacağım dava”; durmadan yazıp geliyorum, yazmaya da devam edeceğim; işte sebebi:
Adı “Galatasaraylılar Derneği olan” dernek, “kim olursanız olun, Galatasaray’a yıllarca başkanlıklar yapın, Galatasaray’ın en büyük sporcularından olun” siz eğer “Galatasaray Lisesinde sadece bir yıl okumamış ve bunu belgelememişseniz”, sizi “tüzüğündeki ilgili maddeye dayanarak” üyeliğe almıyor, “müracaatınızı bile” kabul etmiyordu.
Davada, “ya Dernek Tüzüğü’nün bu ‘ayrımcı’ maddesinin iptalini ya da derneğin adının ‘Galatasaray Lisesinde Okuyanlar Derneği’ olarak değiştirilmesini” talep edecektim!..
Mahkeme ne karar verir, bilemem, Yargıtay’a, hatta Anayasa Mahkemesine gider mi, onu da bilemem, ama bildiğim şu; “gönlü Galatasaraylı olan bir T.C. vatandaşı olarak, Galatasaray’a olan “manevi borcunun küçük bir kısmını” ödemiş olur ve “Galatasaraylılar Derneği” adının ve “o derneğe üye olma” şartının “Lisede bir yıl okumak” kadar “ucuzlatılmaması gerektiğini” dünya âleme anlatmış olurdum!..
Soruyorum, milyonlarca Galatasaraylıya; “Haksız mıyım?..” Radamel Falcao!..
“Geliyor” diyorlar. “Galatasaray o parayı veremez” diyorlar. Sonunu göreceğiz. Beni şu anda “Falcao son üç sezondur düşüş içinde” sözü ilgilendiriyor.
“Düşüş de olsa düşmüş de olsa”; Falcao, Falcao’dur. Hagi gibi, Taffarel gibi, Popescu gibi, Drogba gibi, Sneijder gibi. Gollerini atacak, belki de “Yabancı Galatasaraylı serisini bozmayıp” gol kralı da olacaktır!.. Bunları yaşayıp göreceğiz; dedim ya “beni şu anda ilgilendiren” sebepler başka…
...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 5 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 14 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 5 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 85 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar