G.Saray’ın gerçekleri!..

Galatasaray “büyük” kulüptür; dünyanın dört bir yanında tanınır, taraftarı vardır, “spor branşlarında” futbol başta, takımları, içerde ve dışarda büyük...

Galatasaray “büyük” kulüptür; dünyanın dört bir yanında tanınır, taraftarı vardır, “spor branşlarında” futbol başta, takımları, içerde ve dışarda büyük başarılara imza atmışlardır.
“Büyük olmanın gereklerini”, üstelik “futbol başta spor branşlarının çoğunda altyapıda da yapmanın önderliğini” de “birkaç kulübümüzle birlikte” yapmakta, dahası “öncülüğü” kimseye kaptırmamaktadır.
Geçen sezon, futbolda U 14, U 15, U 16, U 17, U 19 ve U 21 liglerinin 4’ünü Galatasaray takımları “şampiyon” olarak bitirmişlerdir; U 14, U 17, U 19, U 21. (U 16’da da ikinci olmuşlar, sadece U 16’da Trabzonspor ve U 15’de Altınordu birinciliği alabilmişlerdir!..
Galatasaray Futbol Akademisinde “yüzlerce çocuk, genç” ehil antrenörlerin elinde ve Fatih Terim ile yardımcılarının kontrolünde “yarınların yıldızları olmak için” antrenmanlarda, maçlarda ter dökmektedirler.
Fatih Hoca, “Ozan Kabak” örneğinde olduğu gibi, “üstyapı takımının ilk 11’inde oynayacak duruma gelmiş gençleri”, hem de “riskleri göze alarak oynatan” bir hocadır. “Ozan’ı, “oynamaya başladığı maçlarda, ‘acemice’ ve ‘üst üste’ penaltılar yapmasına rağmen, takımdan kesmemiş ve ona, Avrupa kapılarını açan şansı vermeye” devam etmiştir!..
“O duruma gelen” genç futbolculara da, “aynı şansları vermeye devam edeceği” ortadadır!..
Nitekim “yeterli gördüklerine” kupa maçlarında, hatta “Süper Lig’de” şans da vermiştir, gene verecektir!..
Burada “hoca olarak düşündüğü” iki önemli husus vardır;
1 - Süper Lig’de kulübe büyük gelir getirecek ve marka değerini arttıracak hedefleri “abartılı” deneme fantezileri ile riske etmemek,
2 - “Deneme sırasında yapılabilecek ve çok muhtemel hatalar yüzünden kaybedilecek puanların tribünlerde ve takımın hedeflerinde yapabileceği tahribatı” gözetmek ve genç futbolcuyu o hataların altında ezdirmemek, kaybetmemek!..”
“Bu denemeleri”, bazı takımlarda yapmak kolaydır; eğer “büyük hedefleri” yoksa, kalmamışsa!..
Geçen sezon, “kulübün i...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 5 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 14 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 5 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 85 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar