G.Saray’ın farkı; Terim!..

Yazımın sonunda söyleyeceğim şeyi, daha ilk cümlede yazayım; “Fatih Terim olmasaydı, Galatasaray şu anda puan cetvelinde Beşiktaş’tan beter ve belki de Fenerbahçe’nin hemen biraz üstünde...

Yazımın sonunda söyleyeceğim şeyi, daha ilk cümlede yazayım; “Fatih Terim olmasaydı, Galatasaray şu anda puan cetvelinde Beşiktaş’tan beter ve belki de Fenerbahçe’nin hemen biraz üstünde olurdu!..”
Fark ortada; Terim “sadece bir teknik adam değil”, her anlamı ile “bir liderdir” ve Beşiktaş’ta da, Fenerbahçe’de de “böyle” bir lider yoktur!..
Hata yapmıyor mu; elbette o da insan, hata yapmıştır, yapmaktadır ve yapacaktır da!..”
Ama “lider odur” ki, yaptığı hataları telafi etmek, isterken “başarı kapılarını zorlamak” ve nihayet “hedefe ulaşmak” onun için “hayatın normal bir formudur!..”
Eğer “Fatih Terim Galatasaray’ın başında olmasaydı”, bakınız Galatasaraylılar, “nelerin olacağını” daha ilk cümlemde yazdım, sıra, “neler olmazdı” da:
- Galatasaray yönetimi, bugün oturdukları koltuklarda olmazdı.
- Galatasaray futbol takımı, “şampiyonluk yarışı içinde” olmazdı.
- Galatasaray’ın bir antrenmanına “para ödeyerek, 41 binden fazla seyircinin geldiği” rekor olmazdı.
- Galatasaray taraftarı, “umut içinde” 35 binden fazla bir ortalama ile Ali Sami Yen Türk Telekom Stadı’nın tribünlerinde olmazdı.
- Galatasaray futbol takımı, “ilk yarıdaki golcüsüzlük, sakatlıklar, cezalar kaosu içinde” ve “yıkıcı” eleştirilere rağmen, hâlâ “Şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri” olmazdı.
“İyi bir başkan” olabilirsiniz, iyi, hatta “çok iyi bir teknik adam” olabilirsiniz, ama “lider olmak” başka bir şey. İşte “Galatasaray’ın kulüp olarak da, takım olarak da şansı”, Terim gibi bir lidere sahip olmasıdır!..
Galatasaray’ın futbol takımının başında olduğu 8 sezonda, “kazandırdığı kupalar, kırdırdığı maç sayısı, galibiyet, gol rekorları” bugüne kadar “hiçbir yerli ya da yabancı teknik adama nasıp olmamış”, bundan böyle de nasip olması çok zor bir “rakamsal başarıyı işaret ederken”, teknik adamlık kariyerine, “liderlik” karizmasını da eklemenin bir büyük kulüp için “nasıl bir şans olduğunu” ortaya koyuyor.
Bakıyorum...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 4 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 11 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 4 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 81 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar