G.Saray için ‘makul hedef’ nedir?..

Hedef şampiyonluk mu, yoksa Şampiyonlar Ligi mi olmalı? Bu sorunun cevabına göre oyun taktik ve stratejisi belirlenmelidir… Galatasaray “Şampiyon olabilir mi”; puanlara ve kalan maçlara bakılırsa, “olabilir”; ama zor...

Hedef şampiyonluk mu, yoksa Şampiyonlar Ligi mi olmalı? Bu sorunun cevabına göre oyun taktik ve stratejisi belirlenmelidir… Galatasaray “Şampiyon olabilir mi”; puanlara ve kalan maçlara bakılırsa, “olabilir”; ama zor, hem de çok zor. Zira “Galatasaray hep kazanacak, Başakşehir ise “en az altı puan kaybedecek”; kaç maçta, kalan yedi maçta!..
Öyleyse “Şampiyonluk hedefi kaybedilmeden”, asıl hedef ortada; “Süper Lig ikinciliğini Beşiktaş’a kaptırmamak ve gelecek sezonun Şampiyonlar Ligi’ne öyle veya böyle çengel atmak!..”
Hemen hemen “herkesin gördüğü ve bildiği” bu gerçeği neden yazdım; bu hafta sonu oynanacak “Fenerbahçe maçının stratejisi ve taktiğinin, bu ‘iki ayrı hedefe göre’ çok başka şekilde olması gerektiğini” yazmak için!..
“Ana hedef şampiyonluk ise” Fenerbahçe maçının stratejisi de, taktiği de “mutlaka galibiyet” üzerine kurulacaktır!..
“Ana hedef Şampiyonlar Ligi ise” yani “ikincilik de gözetilerek oynanacaksa” o zaman Fenerbahçe maçının stratejisi ve taktiği “en az beraberlik” üzerine inşa edilecektir; edilmelidir!..
Şimdi, “Kendimizi Fatih Terim’in yerine koyalım” ve şu sorunun cevabını arayalım; “Galatasaray’ın ‘ana hedefi’ şampiyonluk mu yoksa Şampiyonlar Ligi mi olmalıdır?..”
“Akıl ve mantık” bu sorunun cevabını “Şampiyonlar Ligi” olarak veriyor.
“Duygu” ise “Hedef şampiyonluk olmalı” dedirtiyor, üstelik buna bir “başka ana duygu hedefi” daha ekleniyor; “Fenerbahçe’yi bunca yıl sonra, onun sahasında yenmek” ve şeytanın bacağını kırmak!..
Sözü uzatmayayım; “duygu” hâkim olursa “O maçtan her üç sonuç da çıkabilir”; amma… “Akıl ve mantık” hâkim olursa “İbre, bir beraberliği gösteriyor”; zira “Fenerbahçeli teknik adamlar da, futbolcular da, ‘Yenelim’ derlerken, ‘yenilmeyi’ göze alacak bir hedefle sahaya çıkacak” durumda değiller. “Bir yenilgi” onları “çok zor bir durum” ile burun buruna getirecektir.
Galatasaray’da da “benzer” bir tablo yaşanıyor; “Dimyat’a pirince giderken evdeki...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 5 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 14 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 5 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 85 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar