G.Saray basketbolda ne yapmalı?

Çok branşlı” kulüplerimizin, başta Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş olmak üzere şikayetleri aynıdır ve haklıdır; “Basketbol, voleybol başta ‘amatör’ denilen şubelere çok fazla...

Çok branşlı” kulüplerimizin, başta Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş olmak üzere şikayetleri aynıdır ve haklıdır; “Basketbol, voleybol başta ‘amatör’ denilen şubelere çok fazla para harcıyoruz. Bu şubelerin gelir-gider hesabı, gider tarafı çok ağır basan bir sakatlık içindedir; devlet yardım etmelidir. Yoksa futboldan gelen paralarla bu branşlara yaptığımız mali destek, büyük ölçüde UEFA’nın mali fair play ilkelerini zedelemekte ve kulüplerimiz ceza almaktadır!..”
Buraya kadar tamam mı; hayır; tamamlık, “Devletin nihayet anlayış göstererek bu sorunu çözmek için geçen sezon içinde atılan ‘vergi iadesi’ adımının yürürlüğe girmesi” ile “kulüpler ve amatör şubeler adına” tamamlanmıştır!..
Bugüne kadar giderek “futbollaşan büyük kulüplerimiz” başta, bütün kulüplerimiz “Kulüpler Birliği desteğini de alarak” zaten “ayaklarını Ankara’dan hiç kesmemişler”; yıllardır vergi afları, borçların yeniden yapılandırılması, mekan, saha, stat, tesis destekleri gibi ulufelerle beslenmişlerdir!..
Bunlara rağmen, bugün hâlâ “Amatör şubeler yüzünden battık, batıyoruz” çığlıkları atılıyorsa, bu çığlıklar “gerçek olmayan bahaneler yüzünden değil, sadece ve sadece kulüplerimizi yöneten ‘benden sonra tufan’ zihniyetiyle har vurup harman savuran yönetimler yüzündendir!..”
İşte, Mustafa Cengiz, hemen her hafta açıklıyor; “Bu kadar kısa zamanda mali bakımdan negatif ve yukarıya doğru uzanan gelir-gider / borç-alacak farkı eğrisini aşağıya doğru nasıl çevirdiklerini ve kulübü kâra geçirdiklerini”; bunun sebebi, “inanılmazı başarmak” mı, yoksa “yapılması gerekeni” yapmaya başlamak mı; elbette ve çok açık ki, “yapılması gerekeni yapmak!..”
Eee, “amatör” denilen şubelere “Devletin verdiği vergi desteği” ortada iken, nasıl oluyor da sevgili Mustafa Başkan, “basketbol başta, amatör şubeler için” adeta ağlıyor ve Galatasaray camiasını, taraftarını da ağlatıyor?..
“Şu mektepler olmasaydı, maarifi nasıl çok daha iyi idare ederdim” diyen Maarif Bakanı gibi!..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 5 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 14 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 5 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 85 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar