GS TV’de ayrımcılık!..

Sporun, uluslararası ve ulusal yönetim kurum ve kuruluşlarının dünya çapında mücadele açtığı ve önlemeye çalıştığı “evrensel suçları” nelerdir; doping, şike...

Sporun, uluslararası ve ulusal yönetim kurum ve kuruluşlarının dünya çapında mücadele açtığı ve önlemeye çalıştığı “evrensel suçları” nelerdir; doping, şike, şiddet ve “ayrımcılık” değil mi?
Peki,  mesela Fransa İstanbul Konsolosluğundan ya da Ankara Büyükelçiliğinden, Galatasaray Kulübü Başkanlığına “şöyle bir yazı” gelse, ne olur:
“2 Temmuz günü kulübünüze ait tele-vizyonda, Fransa ve Fransa’nın Dünya Kupası’na katılan futbol takımı için ayrımcılık yapılmış ve program sunucunuz; ‘Ben sömürgeci ülkelerin takımlarını sevmem, onun için onların rakiplerinin galip gelmesini isterim’ anlamına gelen cümleler kurarak, önce ‘İngiltere Millî Takımı’nın Kolombiya’ya yenilmesini arzu ettiğini’ söylemiş, sonra halkayı genişleterek ‘Fransa’yı da sömürgeci ülkeler arasına katmış’ ve tutmadığını beyan etmiştir. Bir spor kulübünün televizyonunda böyle bir ayrımcılığın yapılması, hele ki Fransa ile Galatasaray Kulübü’nün kurulduğu Galatasaray Lisesi arasındaki tarihî ve geleneksel bağların da unutulması konusunda üzüntülerimizin kabulünü rica ederim. Saygılarımla,”
Bilmem ki, GS TV program sunucusunun “oynanmış ve oynanacak maçları programa çıkardığı bir yorumcu ile beraber yorumlarken”, İngiltere ve Fransa için, hem de üzerine basa basa “Sömürgeci ülkeler” ifadesini kullanırken, işin ucunun nerelere kadar uzanacağını tartamaması, “Galatasaray Kulübü adına” kabul edilebilir bir hata mıdır?
Mesela “Fransa’nın elediği Portekiz’in de tarihe baktığımızda ‘sömürgeci ülkeler’ tasnifinde en önde gelen ülkeler arasında bulunabileceğinin, İspanya’dan, Hollanda’ya, Rusya’dan, İtalya’ya, Belçika’ya, Türk İmparatorluklarından, Arap İmparatorluklarına kadar daha pek çok ülke için de “ayrımcılıkla beslenen” kişi ve kuruluşlar tarafından benzer benzetmeler yapılabileceğinin düşünülememesi” normal karşılanabilir mi?..
“Kişisel tercihleri olabilir, hatta ‘spor suçu olmasına rağmen’ bir ekranda ‘çağrılmış bir yorumcu olarak’ bunları da söyleyebilir, ama Galata...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 4 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 11 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 4 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 80 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar