“Görünen” suçlular ve “görünmeyen” sorumlular!..

Tablo bütün acılığı ile “çok uzun yıllardan beri” ortada, evet “çok uzun yıllardan beri” işte şimdi yazacağım tablo ortada ve bizler “Neden oldu, ne olacak”...

Tablo bütün acılığı ile “çok uzun yıllardan beri” ortada, evet “çok uzun yıllardan beri” işte şimdi yazacağım tablo ortada ve bizler “Neden oldu, ne olacak” şaşkınlığı içinde “türlü çeşitli” sebepleri arıyor, tartışıyoruz.
Dahası, “bulunacak” bir avuç, belki de “o veya bu zihniyetin, o veya bu kişilerin maşası olacak kadar alçalmış” sözüm ona taraftarı yakalayacak, “en eften püften cezalar” ile cezalandıracak, “yeni bir olaya kadar” da gene “işin esasını halletmeden” mışıl mışıl uyuyacağız!
Fenerbahçe-Beşiktaş maçından sonra, TV’ler arasında zapping yarışına girdim, döndüm, durdum, “Türkiye’nin içinde bulunduğu kritik durumdan, Fenerbahçe’deki seçime kadar ulaşan provokasyon, kumpas, tuzak ihtimalleri” üzerinde duruldu, tartışıldı. “Bu ihtimalleri konuşanların çoğu” elbette “haklıydılar” ve birkaç gün içinde, Federasyonun, savcıların yapacakları soruşturmalar sonunda “neyin ne olduğu, tribünlerdeki, soyunma odaları koridorlarındaki ‘görünen’ suçluların kimler olduğu” ortaya çıkacaktı. Amma…
Evet, amma, “bu duruma neden ve nasıl geldiğimizi asıl ortaya koyacak olan” acı gerçekten, “yani suçluları bugünlere getirmiş sorumluların tamamından” söz eden yoktu.
Sadece “daha önceki benzer olaylarda Federasyonların ve Disiplin Kurullarının, hakemlerin ‘gereğini tam olarak yapmadığını’ söyleyen” yorumcularımız ve spor yazarlarımız vardı da, “gerisi” konusunda “tek kelime eden” yoktu!..  
Gerisi; “eyyamcı Federasyonlar, eyyamcı Disiplin ve Tahkim Kurulları, eyyamcı Merkez Hakem Komiteleri ve hakemler” miydi sadece?
Ya, “geceye, sporumuza, futbolumuza suikast yapan” 15-20 spor teröristine “bu faciayı tezgâhlama cesaretini, fırsat ve imkânını” veren sorumlular?
Ya, “Rabbena, hep bana” diyen ve “kulüplerarası sportif rekabetini, taraftarların, seyircilerin ‘sportif (!) düşmanlığa dönüştürmeleri için’ elinden geleni ardına koymayan” kulüp başkanları ve başkanlarının izini takip eden kulüp yöneticileri ne olacaktı?..
Ya...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 5 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 14 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 5 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 85 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar