Görünen köye kılavuz lazımmış!..

G.Saray’ın inanılmazı başarması gerekiyor, dahası Şampiyonlar Ligi’ne katılamama durumu da ciddi ciddi gündemde artık… En sevmediğim şey, “Ne demiştim” diye yazmak… Ama insan, bazen mecbur...

G.Saray’ın inanılmazı başarması gerekiyor, dahası Şampiyonlar Ligi’ne katılamama durumu da ciddi ciddi gündemde artık… En sevmediğim şey, “Ne demiştim” diye yazmak… Ama insan, bazen mecbur oluyor!.. Ben, “futbol yorumcusu değilim” ve olmadım. Ben, gazetecilik hayatım boyunca “spor yazdım”; her türlüsünü!..
Futbolu da, eleştirilerimi de, görüşlerimi de “spor yazan bir gazeteci” olarak yazıp, geldim!..
“Hakemlere ‘hakemlik’, teknik adamlara ‘hocalık’ dersi verme” gibi bir niyetim, hırsım, uzmanlığım hiçbir zaman olmadı, olmayacak da.
Ama “spor yazan” bir gazeteci olarak, “ne olup bittiğini görmek” ve “o gördüklerimin üzerine” eleştirilerimi, görüşlerimi bina etmek elbette hakkım ve görevim.
Bütün bunları “neden yazdım”; cumartesi günkü Uluçmarket’in  “Böyle kaptan mı olur?” başlığıyla, “Muslera’yı eleştiren” bölümünde, sözü Fatih Hoca’ya ve Galatasaray takımının bütününe getirerek; şunları yazmışım da, ondan:
“Galatasaray, “bu sezon senin disiplinli ve istikrarlı takımın olsa idi”; rakiplerin bu hâlde iken, “şampiyonluğunu ilan etmişti” bile; Abdullah Avcı “ikram için” elinden geleni ardına koymazken!.. (Bu satırlar, cuma sabahı yazılmış ve gazeteye geçilmişti, cumartesi günkü Uluçmarket için). Cuma gecesi de Başakşehir kendi sahasında Göztepe’ye 2-0 yenilerek, son haftalardaki dökülüşünün bir örneğini daha vermişti.) Bakalım; 5’i Süper Lig’de, 1’i kupada, kalan 6 final maçında ne olacak; yaşayıp göreceğiz. Bana sorarsan; ‘istikrar yoksunu çok oyuncuya sahip bu takım zor şampiyon olur’; yaparsa ‘Fatih Terim’ yapar!..”
Nitekim “disiplin yoksunu futbolcularla, istikrar yoksunu takım” pazartesi gecesi, “ezberlenmiş futbolunu sahaya getiren” Aykut Kocaman’ın Konyaspor’unu yenemedi; zira ya Fatih Hoca takımına “istediklerini yaptıramıyor” ya da “takım tertibi ve maç taktiği” bakımından “Kocaman’ın bilinen ve kurgulanan tuzağına düşmemek” konusunda “ne yapması gerektiğini” iyi hesaplayamıyordu. Defalarca denenmiş ve...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 5 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 14 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 5 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 85 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar