Galatasaraylı yorumcular, ders alın!..

Benim spor medyam, spor sayfalarıyla, spor ekranlarıyla “o kadar tarafsızdır” ki, mesela “Fenerbahçe maçında Kayserisporlu Bernard Mensah, 5 faul yaptığı ama hakemin bunca faule bir sarı kart bile...

Benim spor medyam, spor sayfalarıyla, spor ekranlarıyla “o kadar tarafsızdır” ki, mesela “Fenerbahçe maçında Kayserisporlu Bernard Mensah, 5 faul yaptığı ama hakemin bunca faule bir sarı kart bile çıkarmadığı için” kıyametleri koparır. Ama “Erzurumspor maçında Başakşehirsporlu Junior Caiçara 5 faul yaptığı zaman hakemin sarı kart çıkarmamasına” es geçer, TV ekranlarında da, spor sayfalarında da “tek kelime” etmez!..
Bilinmelidir ki, verdiğim bu örneğin sebeplerinin “takımlarla bir ilgisi yoktur” sadece benim medyamın büyük çoğunluğu “Galatasaraylı olanlar hariç” Brezilyalıları sever, Ganalıları pek sevmez, onun için Brezilyalı Caiçara’ya “birazcık iltimas edilmiştir”, o kadar!.. Sakın ha, bu farkı “ırkçılık” saymayın!..
Bir örnek daha vereyim; benim spor medyam, tarafsızlığını ve iyi niyetini, “VAR’daki ve sahadaki hakemlerin Galatasaray’ın puanlarını göz göre göre gasp ettiği ve oyunu çığırından çıkarmayı çaldıkları, çalmadıkları düdüklerle başardıkları bir maçta ve sonrasında” gene büyük çoğunluğu ile göstermiştir.
Kulüpler Birliğinin “hakemleri savunan” ortak bildirisine sahip çıkmış, Galatasaray Başkanı, yönetimi ve hocasına karşı açılan “Vur abalıya” savaşını Galatasaray kaybetmiş, cezalar yağmış ve Futbol Federasyonu Başkanı “Ben hakemleri hiçbir kulübe yedirmem” diyerek, ekranlarda ve spor sayfalarında kükremiştir!..
Bir de “bugünlere” bakın; aynı futbol medyasının büyük çoğunluğu bu defa “hakemleri infaz etmek için” koro hâlinde sahneye çıkarak, “ne kadar iyi niyetli ve tarafsız olduğunu” göstermeye devam etmiştir. TV ekranlarında “Türk Ceza Kanunu’na göre suç sayılacak” iddialar, nitelendirmeler ve hatta “İngilizce küfürlere varan” hakaretlerle.
Kulüp başkan ve yöneticilerinin, hocalarının “hakemlere söylemediğini bırakmadığı” kısa bir sürecin sonunda “Hakemleri kulüplere yedirmeyiz” diye kükreyen Federasyon Başkanı, “hakemlerin de, Merkez Hakem Komitesinin de yenilip yutulmasını” seyretmiştir ve “tarafsız ve iyi niyetli”...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 5 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 14 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 5 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 85 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar