Galatasaray’ın kaptanı yok!..

Pardon sevgili okurlarım; “kaptanı ismen var da, cismen yok”; bugünkü kaptanı, “arkadaşları hakemin bir kararına itiraz ederken kalesinden olay yerine koşup, hakeme müdahale etmeyi ve zaman zaman kart da görmeyi” ne...

Pardon sevgili okurlarım; “kaptanı ismen var da, cismen yok”; bugünkü kaptanı, “arkadaşları hakemin bir kararına itiraz ederken kalesinden olay yerine koşup, hakeme müdahale etmeyi ve zaman zaman kart da görmeyi” ne yazık ki, “kaptanlık” sanıyor; gerisi… Yok!..
Galatasaray “büyük kaptanlar” takımıdır, “Galatasaray kaptanı, çok zaman millî takımın da kaptanıdır”; dahası da var; Galatasaray’da “Hagi gibi, Drogba gibi, Sneijder gibi büyük yabancı yıldızlar” da, saha içinde “fiilî kaptan” gibi oynarlar ve görev yaparlardı, “daha eskilere de gidersek” say say bitmez!..
Selçuk “kaptanlığa iyi başlamıştı”, ama sonunu getiremedi; “futbolundaki düşüş, takım içi gruplaşmalarda aldığı roller” son üç dört yılda, onu “büyük kaptan” olmaktan uzaklaştırdı. “Yerli / yabancı” teknik adamlar “onu futbolcu olarak da, kaptan olarak da kazanmak için” çok gayret sarf ettiler; ama olmadı. “Arda’yı örnek aldı” ve “o biterken, kendi de bitti”; millî takım’da da!..
Selçukların, Ardaların yapamadığını, Muslera’nın “hiç yapamayacağı” ortada idi; nitekim yapamıyor ve “mecburi olarak saha içi kaptanlığını da üstlenen” Fatih Hoca, “bu sebeple ve de Hasan Şaş takviyesi ile” ceza üstüne ceza alıyor!..
Fatih Hoca, rahmetli Turgay Şeren’in “19 yaşını yeni bitirmişken”, Galatasaray takımı kaptanlığına hem de kadroda “her biri kaptanlık yapacak, kendisinin yokluğunda yapmış ünlü, tecrübeli birçok oyuncu varken” tam da Fenerbahçe maçına çıkılırken, “o günün kaptanı” rahmetli Gündüz Kılıç tarafından, “nasıl getirildiğini” hatırlamalı ve “tez eden” takımına “gerçek bir kaptan” bulmalı ve “yeni sezona” onunla başlamalıdır!.. Düşünen kim?..
Bir taraftan “nerede ise cami kapısında mendil açacak duruma düşecek olan” kulüplerimizin sayısı artıyor, öte yandan da “kulüplerin tribünlerdeki seyircilerinin küfür koroları yüzünden” yedikleri “para ve tribün bloklarının kapatılması (elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi) cezaları” neredeyse “ar...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 5 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 14 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 5 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 85 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar