Galatasaray’ı, Süper Lig’den attırmak mı istiyorlar?..

Ne dersiniz, Galatasaray’ı yönetmiş başkanlar ve yöneticiler; “Mustafa Cengiz Yönetimi, “Disiplin Kurulu kararları için” hukuki yollara, mahkemelere başvurabilir mi?.. Başvurursa “neler” olabilir?

Galatasaray’ın “eski” yöneticilerinden Sedat Doğan, Futbol Federasyonu Disiplin Kurulunun kendisine verdiği ve Tahkim Kurulunun da onayladığı bir kararı, “kişisel” olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine kadar götürmüş ve davayı kazanarak Türkiye’yi “7.800 avro” tazminat ödemeye mahkûm ettirmiş.
Kararda Sedat Doğan’ın ceza verilen sözlerinin “ifade özgürlüğü kapsamında olduğu” belirtilmiş.


Şimdi deniyor ki; “Zımnen de olsa bu karar, açıklamalarından dolayı ceza alan Galatasaray Teknik Direktörü için de geçerlidir. Verilen cezalar dolayısıyla Fatih Terim’in takımın başında sahaya çıkamadığı maçlarda Galatasaray puan kaybetmiştir. Bu da şampiyonluklarına, Şampiyonlar Ligi’ne katılma haklarına mal olmuştur. Galatasaray Yönetimi, hem kaybedilen şampiyonluklar hem de kaybedilen paralar için Federasyondan ‘kaybedilen şampiyonluklarının ‘kazanan takımın şampiyonluğu ile beraber tescilini ve kaybedilen paralar için tazminat verilmesini’ talep etmeli, eğer verilmezse hukuki yollara başvurmalı ve davalar açmalıdır!..”
Bu konuda “Galatasaray üyelerinden dilekçeler toplanmaya başlanmış, son....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 5 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 14 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 5 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 85 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar