Galatasaray’da kim gitsin, kim kalsın?

Bugüne kadar hep yazıp geldim; “Ben, ‘futbol ulemamız gibi’, millî takımlardan başlayarak, büyük kulüpler dâhil, ‘yazıp çizdikleri’ takımların hocalarına, hatta Dünya / Avrupa...

Bugüne kadar hep yazıp geldim; “Ben, ‘futbol ulemamız gibi’, millî takımlardan başlayarak, büyük kulüpler dâhil, ‘yazıp çizdikleri’ takımların hocalarına, hatta Dünya / Avrupa Şampiyonalarında mücadele eden ekiplerin hocalarına kadar ‘ders verebilecek’ bir teknik / taktik uzmanı” değilim.
Hatta diyebilirim ki, birçok ‘futbol seyircisi’ benden çok daha iyi yapabilir, takımların sistemlerinin, maç taktiklerinin analizini…
Neden mi; “futbol, benim spora sevgi ve ilgi alanımda, basketboldan da, atletizmden de, bisikletten de, tenisten de sonra gelir” ve spor yazarı olarak “yazmam gerektiği için” zorunlu olarak ilgilenirim “tekniği / taktiği / sistemi ile…
Neyse lafı uzattım, bugün “Galatasaray takımı ile ilgili yazacağım”, bu bakımdan sevgili okurlarım yazacaklarımı “yukardaki tablo içinde değerlendirsinler” diye!..
Yasin; gittiğine sevindim, zira bıraktım maç maç farkını, bir maçın içinde bile “beş dakika Garrincha, 30 dakika Urlasporlu Mehmet gibi oynayan” bir futbolcu idi. 5 dakikada yaptığı harika işler için başladığım “ona alkışı” bir anda keser, ‘Hadi be, böyle futbolcu mu olur, Galatasaray’da nasıl oynar’ demeye başlardım, 4 yıl böyle gelip, geçti!..
Gittiği takımda başarılı olmasını ve çok coşkuyla ifade ettiği “Galatasaray’a gol atma” hedefine ulaşmasını dilerim.
Tolga Ciğerci; “bugünkü durumda olmasına, bugünkü duruma düşmesine üzüldüğüm” bir futbolcu. “Psikolojik sorunları, sağlık sorunları olduğu” ortada. İnanamıyorum, Abdurrahim Albayrak “ne iş yapar” Florya’da, Fatih Hoca “nasıl halledemez” bu problemi?..
Geçen sezonun başındaki bir Tolga, bugün “ilk on birde oynayan çok futbolcudan daha çok iş yapabilirdi” Galatasaray’da!..
Bir “uzman” mentor, çoktan halletmişti bu problemi, ama Tolga “haber yokluğundan haber bulmaya gayret eden” Galatasaray muhabirlerinin kalemlerine sakız edildi; çok yazık!..
Rodriguez / Gomis; “Eğer bir futbolcu çok daha iyi mali imkânlarla gideceği bir takımın, bir kulübün...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 4 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 11 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 4 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 82 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar