Galatasaray’da hazine var!..

Diyelim ki, Muslera, Dünya Kupası’nda harika bir performans gösterdi ve Dünya’nın “avroyu, doları kuruşa çeviren”, bir oyuncuya “yüzlerce milyon avro, dolar veren” kulüplerinden biri, bastırdı...

Diyelim ki, Muslera, Dünya Kupası’nda harika bir performans gösterdi ve Dünya’nın “avroyu, doları kuruşa çeviren”, bir oyuncuya “yüzlerce milyon avro, dolar veren” kulüplerinden biri, bastırdı parayı, “almak istedi”; ne olur?..
Hiçbir şey olmaz, aksine Galatasaray’da “işler biraz daha yoluna girer”; alırlar 20–25 milyon avroyu, verirler Muslera’yı!..
O 20–25 milyon avronun yarısını, belki 1–2 milyon fazlasını vererek, alırlar mesela Harun+Serkan’ı, Galatasaray kalesi “çok daha güvenli hâle gelir”, kasada da “8-10 milyon avro kalır!..”
O para ile de mesela “Emre’lerin Türkiye’de olana” ve de “alınması asıl olan” Emre Akbaba’ya da sarı–kırmızılı forma giydirilir; kaymaklı ekmek kadayıfı!..
Gomis’in durumu da aynıdır, Rodruguez’in de, “sadece bu üçünün satışı”, Galatasaray’ın “2018-19 sezonundaki sıkıntısını” çözer, yönetimin de, Fatih Hoca’nın da elleri rahatlar, “çok daha güçlü ve genç bir kadronun kurulması” sağlanır!..
Dahası, “kendi yönlerinden haklı görünmelerine” rağmen, “UEFA kısıtlamasına girmiş, cezalar yemiş” bir kulüp ortada iken “Ya aldığım parayı artırın ya da gitmek istiyorum” diyen oyunculardan kurtulunmuş olur!..
Rodrigues’i 15-20 milyon avroya satıp, “5 milyon avroya Trezeguet’yi almak” ve kasaya “artı 10-15 milyon avro koymak”; bundan daha güzel bir ticaret ve yöneticilik başarısı olabilir mi?..
Bir bakın bakalım ve de “istatistiklerini de ortaya koyarak” bakalım; Galatasaray’da oynayan Rodrigues mi daha başarılı, yoksa Kasımpaşa’da oynayan Trezeguet mi?..
Ramp ışıklarındaki bu 3 isme, Dünya Kupası’nda takımı Fas ile boy gösterecek Belhanda’yı, “Cezayir gidemediği için” Dünya Kupası yerine tatile giden Feghouli’yi de eklersek, Galatasaray’ın “satılabilecek” oyuncu hazinesinin ne kadar zengin olduğu ortadadır.
Bunlara “az veya çok para getirecek” yedek kulübesinde bekleyen 5-6 futbolcuyu da katarsak, transfer ayına girildiği şu günlerde “büyükler içinde en rahat olan” kulüplerin içinde Gal...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 4 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 11 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 4 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 82 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar