Galatasaray, “Gençler Divanı” kurmalı!..

“Hep aynı yüzleri, aynı isimleri, aynı fikirleri, aynı sözleri” görmekten, dinlemekten bıktım, usandım!.. İlklerin Kulübü Galatasaray” sloganına çok uyacak ve çok da yakışacak bir...

“Hep aynı yüzleri, aynı isimleri, aynı fikirleri, aynı sözleri” görmekten, dinlemekten bıktım, usandım!.. İlklerin Kulübü Galatasaray” sloganına çok uyacak ve çok da yakışacak bir önerim olacak; yooo, biliyorum; çok itirazlar olacak, hatta “bu öneriye gülecekler” çıkacak, “komik” diyenler çıkacak, “fantazi” diyecekler çıkacak, o çıkacak, bu çıkacak ama ben gene de önerimi yazacağım…
İşte önerim; “Değişecek olan Tüzük’te ‘Divan Kurulu’ olduğu gibi kalsın, ama bir de ‘Gençler Divanı’ kurulsun!..”
Galatasaray Kulübü Tüzüğü’ne göre Divan Kurulu üyeleri, “Sicil Kurulu’nun görev ve yetkileri” ile ilgili bölümdeki “118’inci maddenin 5’inci fıkrasına göre” tespit ediliyor; “Her yıl sonunda sicil kayıtlarına göre 25 (yirmibeş) yıllık kıdemlerini kazanmış, yıllık ödentilerini tam olarak ödemiş, kesinleşmiş hak mahrumiyeti yaptırımı almamış, kaydı toplam 5 (beş) yıl kapanmamış üyelerin Divan Kurulu üyesi olduklarını karara bağladıktan sonra bu kişilerin listesini Yönetim Kuruluna sunmak…”
“Böyle tespit edilen üyelerden oluşan” Divan Kurulu’nun toplantılarını yıllardan beri “önemli bir mazeretim olmazsa” saatlerce TV karşısında oturarak GSTV’den izliyorum.
Ve diyorum ki; “Hep aynı yüzleri, aynı isimleri, aynı fikirleri, aynı sözleri” görmekten, dinlemekten bıktım, usandım!..
Kilis, Gaziantep taraflarının “müceddere” adlı bir “mercimekli bulgur pilavı” vardır ve de tam da anlattığım bu tabloya uyan “o pilavla ilgili” bir söz de vardır; “Pişir pişir ye müceddere”; işte o misal!..
Hele hele iş “Mevcut yönetimi savunmak ya da ‘Lisecileri kayırmak’ gibi” Galatasaray Kulübü’ne de, “Onun Divan Kurulu’na da yakışmayan” yollara sapan “Divan Kurulu Divan Başkanlığı” dönemlerinde (ki, kaç dönem olduğunun sayısını bile unuttuğum kadar çok), TV karşısında “Bu kurul hiç olmasaydı, çok daha iyi olmaz mıydı?” dediğimi de “dobra dobra yazmam” gerek!..
Galatasaray’a “genç fikirliler” gerek; “Dünya’ya bakışları, ülkeye bakışları, spora...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 5 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 14 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 5 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 85 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar