Fenerbahçe’yi düşünmek!..

Yıldırım o koltukta kalırsa futbol olarak saha içindeki hüsran, sezon sonunda puan cetvelindeki hüsran, tribünlerdeki hüsran sürecek…   Bilmeyen yoktur, ben “gönlü Galatasaray’da olan” bir...

Yıldırım o koltukta kalırsa futbol olarak saha içindeki hüsran, sezon sonunda puan cetvelindeki hüsran, tribünlerdeki hüsran sürecek…   Bilmeyen yoktur, ben “gönlü Galatasaray’da olan” bir gazeteciyim, spor yazarıyım. “Sadece Galatasaraylı olarak, demem ve istemem gerekir” ki; “Seçimde Aziz Yıldırım yeniden seçilsin ve de Aykut Kocaman da görevine devam etsin!..”
Neden; zira “bundan sonra da yapacakları”, bugüne kadar yaptıklarının ötesine geçemeyecek; “futbol olarak saha içindeki hüsran, sezon sonu puan cetvelindeki hüsran, boşalmış tribünlerdeki hüsran, ‘bölünmüş’ Fenerbahçe’deki hüsran” devam edecek!..
Bir Galatasaray taraftarını “takımlarının Aziz Yıldırım döneminde aldığı” şampiyonluk kupalarından, göğüslere takılan yıldızlardan hemen sonra mutlu eden, edecek olan “böyle bir Fenerbahçe tablosu” değil midir?..
Ama ben “sadece Galatasaraylı değilim”, bir spor insanıyım, bir gazeteci ve bir spor yazarıyım; işte onun için “milyonlarca insanımın üzerine titrediği” sarı-lacivertli renklerin, bu iki “inatçı” kişinin ellerinde solmasına tahammülüm yoktur!..
Bu iki kişi gitmeli ve yerlerine “o renkleri, eski günlerindeki gibi pırıl pırıl parlatacak” kişiler gelmelidir!..
“Gazeteci ve spor yazarı olarak geçirdiğim uzun yıllar” beni, sporun / rekabetin / saha-salon içi ve dışı dostluğunun hikmetine ulaştırdı; “Fenerbahçe ile Galatasaray bir elmanın iki yarısıydılar. Birinde meydana gelen bir eziklik, küçük bir çürüme, diğer yarının da değerini çok düşürüyordu. Asrı aşan hayatlarında, zaman zaman ‘bu acılı dönemleri’ yaşamışlar”, camialarına ve taraftarlarına da yaşatmışlardı.
Bugün Galatasaray’ın başına; “Fenerbahçe’m, Beşiktaş’ım” diyen bir başkan geldi. (Sosyal medyada utanmadan “Galatasaraylıyım” diyen bir sürü “spordan nasibini almamış” hem de kulüp üyesi insan, bu yüzden Mustafa Cengiz Başkan’a söylemediklerini bırakmıyorlar.) 
Fenerbahçe’de de “aynı zihniyette olduğunu gösteren” ve “Re...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 5 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 14 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 5 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 85 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar