Federasyon kurullarında kimler hangi takımı tutuyor?..

Spor sayfalarında zaman zaman “Hangi hakem, hangi takımı tutuyor” ya da “tutuyordu” başlıklarıyla verilen araştırmalar görürüz. Ünlü, FIFA kokartlı, Süper Lig’e abone hakemlerimizin “renk...

Spor sayfalarında zaman zaman “Hangi hakem, hangi takımı tutuyor” ya da “tutuyordu” başlıklarıyla verilen araştırmalar görürüz. Ünlü, FIFA kokartlı, Süper Lig’e abone hakemlerimizin “renk sevgilerini” ortaya koyan bu araştırmalar, çocukluklarından, gençliklerinden” başlar, sonrasında “zaten” hakemlerimiz tarafsızdır.
Zira, “tarafsız olmadıkları” görülürse, pek çok çalışana nasip olmayan ölçüdeki “maç parasından mahrum kalacaklardır”; el hak “böyle bir kaybı renk sevdası sebebiyle göze alamayacak kadar” akıllıdırlar!..
Aslında, “Federasyonlarda aralarında ‘renk sevdalıları aranacak’ kişiler” hakemler değillerdir. Aralarında “renk sevdalıları aranacak” kişiler federasyonlarda, kurullarında vardır ve de “renk sevdalısı olmanın hakkını” zaman zaman verirler.
Elbette “büyük çoğunluğa yapıştırmam” mümkün değil bu iddiamı, ama “istisnalar” epeyce vardı, bunca yıldır yaşıyor, görüyor ve yazıyorum.
İşte onun için, bir büyük kulüp, “kızdıkları federasyon başkanı yeniden aday olduğunda”, hem de “boykotu bağıra çağıra açıklayarak” seçimlerde “kurullara üye vermeyi reddederken”, bir başka büyük kulübün asbaşkanının, seçim sonuçları belli olunca, başkanına koşup, “Bizden falan kurula 4 kişi girdi başkanım” diye müjde verdiği günleri yaşadık, gazetelerde ‘tekzip edilmeyen’ haberleri çıktı, yorumlar yazdık.
“Hakemler hangi takımı tutuyor” sorusunun peşinde koşan spor basınımız, nedense “Federasyon yönetiminde, Disiplin, Tahkim, Hukuk ve hatta Merkez Hakem Kurullarında üye olanların, dahası ‘bilabedel, yani meccanen, yani ücretsiz’ görev yapanların hangi renklerin sevdalıları olduğunu” araştırmaz, soruşturmaz.
Hele hele, “bugünlerde yaşadığımız ağır tablonun ceza verici ve onaylayıcı kurullarında üye olanlar için” bir araştırma yapmak niçin kimsenin aklına gelmez?..
Hemen hemen hepsi, spor ve futbol dünyamızda yıllardan beri “bilinen” insanlar; “kimin hangi rengin sevdalısı olduğunu” araştırıp, bir sonuç tablosuna varmak o kadar zor m...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 4 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 11 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 4 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 81 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar