Fatih Hoca, zamanla yarışıyor!..

Hafta içinde “biri” Şampiyonlar, “üçü” UEFA Ligi’nde 4 maç oynadı, takımlarımız, sonuç; “Futbolumuz adına” yürekler acısı; “üç mağlubiyet, bir...

Hafta içinde “biri” Şampiyonlar, “üçü” UEFA Ligi’nde 4 maç oynadı, takımlarımız, sonuç; “Futbolumuz adına” yürekler acısı; “üç mağlubiyet, bir beraberlik; atılan gol; 2, yenilen gol; 9!..”
Bu tablo içinde, Beşiktaş’ın, Başakşehir’in ve Trabzonspor’un yenilgilerine “Avrupa kupalarına katılamayan” Fenerbahçe’yi de eklersek, “büyükler içinde” Galatasaray’ın “Brugge deplasmanından getirdiği bir puanlık ve 900 küsur bin avroluk” ganimete “teşekkür etmek” gerek!..
Zira maç öncesi tablo şuydu: Galatasaray’ın son 15 Şampiyonlar Ligi’nde galibiyeti yok. Son beş deplasman maçında yenilmiş ve dördünde gol bile atamamış. Dahası, Galatasaray, Avrupa kupalarında Belçika takımlarına karşı oynadığı altı maçta galibiyet alamamış; “dört yenilgisi, iki beraberliği” var!..
Bitmedi; Belçika futbolda FIFA sıralamasında İspanyaların, Brezilyaların, Almanyaların önünde “birinci” sırada. Türkiye ise “yeni” 38’incilikten 36’ncılığa yükseldi!..
Galatasaray, bu sezon “yeni bir takım kurdu”; ligde de, Türkiye ve Avrupa kupalarında da “birkaç haftayı daha, ‘zaman kazanmaya’ oynuyor, oynayacak!..
Futbolun “bilinen” bir kuralı var; “Yaşlı ve tecrübeli futbolcular forma yavaş girer, ama girdikten sonra da çok uzun bir süre formunu kaybetmez!..”
Galatasaray “birkaç hafta daha” maçlara “elbette galibiyet için çıkacak” ama Fatih Hoca’nın da “hiç sevmemesine rağmen” katlanmak zorunda olduğu bir sloganı var, futbolun; “Yenemeyeceksen, yenilme!..”
Belçika’da “yenilgisiz, bir maçı eksik, bir puan geride” liderlik mücadelesi yapan Brugge’dan “bir puan ve beraberlik getirmek”, işte “Galatasaray’ı grup puan cetvelinde ikinci sıraya oturttu” ve de “hem Şampiyonlar Ligi için şansını” devam ettirirken, hem de “UEFA Ligi için” avantajlı duruma geçirdi!..
Sonuç “bu tabloyu” ortaya koyarken “sahadaki futbol” nasıldı; doğrusu ya, “Brugge’e giderken” endişeler dağları bekliyordu.  O, “ortası dökülen” defans ile “Beşiktaş ve Başakşehir’in başına gelenler” p...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 5 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 14 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 5 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 85 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar