“En başarılı sensin” Mustafa Başkan!

İşte “böyle” bir yönetim, “hak etmediği” bir son ile “görevden düşürülmek istenmekte”, bunun için de “hukuk dahil” her yol denenmektedir!.. 1955’lerde “İstanbul’da...

İşte “böyle” bir yönetim, “hak etmediği” bir son ile “görevden düşürülmek istenmekte”, bunun için de “hukuk dahil” her yol denenmektedir!.. 1955’lerde “İstanbul’da, Babıali’de çıkan 2 Fenerbahçe Dergisi’nden birinde (ki, “Galatasaraylı olmama rağmen” o dergide istihbarat şefi “bugünün tabiri ile haber müdürü” olan dayım rahmetli Necati Bilgiç’in elimden tutması ile) haftalık 20 lira ücretle başladığım spor yazarlığını” hâlâ ve “aktif olarak” sürdürüyorum. Tam 64 yılın “büyük çoğunluğunda gazeteciliğin başka görevlerinde çalışmama rağmen” hâlâ spor yazıp geliyorum.
“Bu girizgâhı” neden yaptım; zira “1956’dan itibaren Ankara’da devam ettiğim” gazetecilikte Galatasaray’ı da yazmaya başladım. O günlerde Galatasaray Başkanı Refik Selimoğlu idi. Ve de rahmetli Selimoğlu’dan itibaren bugüne kadar görev alan 15 Galatasaray Başkanı ve yönetimini yazdım!..
2000’li yıllara kadar “görev yapan” başkan ve yönetimlerini bir yana bırakıyorum; çarşamba günü Galatasaray TV’de başkan Mustafa Cengiz’i dinlerken “Galatasaray’da büyük mali krizin ve borç batağının başladığı” o yıldan itibaren göreve gelen başkan ve yönetimleri bir film şeridi gibi gözlerimin önünden geçiriyor ve düşünüyordum.
Alp Yalman’ın görevi “borçsuz devrettiği” 1996’dan bu yana sekiz başkan görev almıştı; Faruk Süren / Mehmet Cansun / Özhan Canaydın / Adnan Polat / Ünal Aysal / Duygun Yarsuvat / Dursun Özbek / Mustafa Cengiz!..
“Ada konusundaki büyük hatalarına rağmen” döneminde “Galatasaray için unutulmayacak işler başaran” Adnan Polat ve yönetimini” bir tarafa ayırarak, (Ne yazık ki, o da Liseci fanatizminin gaddarlığına uğramış, Yargıtay tarafından hakkı teslim edilmişti) kendi kendime diyorum ki; “Bu başkanların içinde en başarılı olanı Mustafa Cengiz’dir!..”
Ve gene ne yazıktır ki; “Lisecilerin ‘kana kan intikam’ hâline getirdikleri, 149 kişinin tüzüğün paspas edilerek üye yapılmamasına karşı hazırlanan ‘gri seçim’ darbesi ile” görevi bırakması istenmektedir!..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 5 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 14 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 5 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 85 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar