Cüneyt Çakır hedefe kondu!..

Taaa, Kulüpler Birliğinin “imza şaibeli” bildirisi ile başlamıştı; “Hakemler Galatasaray” kumpas algısının “yaygın ve yerleşik” hâle getirilmesi senaryosunun sahneye konulması. Spor...

Taaa, Kulüpler Birliğinin “imza şaibeli” bildirisi ile başlamıştı; “Hakemler Galatasaray” kumpas algısının “yaygın ve yerleşik” hâle getirilmesi senaryosunun sahneye konulması.
Spor medyasının sayfa ve ekranlarında da işlene işlene, “diğer karşılaşmalardaki ağır hakem hataları” göz göre göre “iş olsun torba dolsun” misali gösterilip geçiştirilirken “Galatasaray’ın maçlarında Galatasaray’ın lehine yapılan hatalar”, hatta “en küçükleri bile pireyi deve yapacak kadar büyütülüp” tartışıla tartışıla, “Hakemler Galatasaray’ı şampiyon yapacak” algısı ülkenin dört bir yanına yayılmıştı.
İşte bunun “ilk sonucu” da Türkiye Kupası’nda alınmış, Akhisarsporlu futbolcular sahaya “Bu hakem de kupayı Galatasaray’a kazandıracak” peşin fikri ile çıkmışlar, sonunda “sportif olarak çıldırmışlardı!..”
Suat Arslanboğa, bu sezonun “en başarılı” hakemlerindendi. MHK’lar “böyle hakemleri” sezon sonunda “onore maçları vererek” ödüllendirirlerdi. Bu defa da öyle yapıldı.
Ve Arslanboğa, maçı “biri hariç, her hakemin yapabileceği normal ve sonuca etki etmeyen hatalar” ile tamamladı.
O bir hata da, “son derece çirkin hareketler yapan” kaleci Fatih’e “doğrudan kırmızı kartını çıkarmaması” idi! O kaleci, “kırmızı kartı bir değil, bin defa hak etmişti” ve “hakeme itiraz ede ede” takımını 10 kişi bırakarak “Kupayı Galatasaray’a ikram eden” Lopez’den sonra, Akhisarsporluları “seremoniye sırt döndürecek” gerilimin başsorumlusu olmuştu.
Sevgili Ömer Faruk’un yazdığı gibi, “Akhisarspor, bu hakemlerle geçen yıl Türkiye Kupası’nı almamış, bu sezonun başında Süper Kupa’yı hem de Galatasaray’a karşı kazanmamış, dahası gene bu sezon Kupa Finali’ne kadar gelmemiş miydi?..”
Dahası, Arslonboğa “başarılı bir sezona imza atıp, daha ileriler için önünü açmışken”, kupa finalini “Galatasaray’a kazandırmak için sarı-kırmızılıları kollayacak ve maçın sonucunu etkileyecek hatalar yapacak kadar” aptal mıydı?..
Akhisarsporlu futbolcuların “Arslanboğa’yı âdeta Akhisa...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 5 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 14 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 5 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 85 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar