Çıkar yabancıları, elde ne kalır?

Bir “yabancı sayısı azaltılsın” lafı kampanya hâline getirilerek konuşuluyor, yazılıp çiziliyor!..     Bir düşünün bakalım; “Yabancı sayısının...

Bir “yabancı sayısı azaltılsın” lafı kampanya hâline getirilerek konuşuluyor, yazılıp çiziliyor!..     Bir düşünün bakalım; “Yabancı sayısının azaltılması”, konunun genelinde ne getirecek; “İçte, yeniden ‘Büyükler’ hegemonyası” ve de “Dışta, Balkanlardan öteye gidememe dönemi!..”
“Yabancılar”, mesela “dışta” Beşiktaş’ın “Şampiyonlar Ligi gruplarından ‘namağlup çıkabilmesini’ sağlıyor, mesela “içte” de “Anadolu takımlarının ‘Büyüklere’ duman attırmasını!..”
Ligimizin “ne kadar renkli ve mücadeleli hâle geldiğini” görmüyor muyuz, Şampiyonlar Ligi’nde bile “kuralar çekildiğine” mesela bu sezonun başında Galatasaray’ın düştüğü grup için “Lokum gibi kura, lider bile çıkabiliriz” diyecek hâle gelmedik mi?..
Bakınınız, “yanlış, yabancıların sayısında değil, hatalı yapılan transferlerdedir, altyapı temelin ve üstyapıya doğru yükselişin sağlıklı ve doğru yapılmamasındadır” ve “hedefe yabancı sayısı konularak” saptırmaca oynanmaktadır!..
Anadolu takımları “o çok mütevazı bütçeleri” ile “geldikleri ve oynadıkları haftadan itibaren gol atan, üçleme bile yapan” golcüleri bulmakta, Büyüklerin defanslarını “sağdan soldan darmadağın eden” kenar adamlarını almakta, defanslarını “taş gibi hâle getirecek” stoperleri, bekleri, “orta sahayı dolduran” iki yönlü futbolcuları seçmekte yarışırken, Büyüklerdeki “transfer rezaletleri” her sezon, daha sezonun yarısına gelmeden “pehlivan tefrikaları gibi” günlerce, haftalarca, aylarca yazılıp, çizilmekte, dahası “birileri zengin edilmektedir!..”
Bakınız, “gereği yok ama” ne zaman azaltılabilir yabancı sayısı; “Topa birazcık iyi vuran Türk oyuncuların karaborsaya düşmeyeceği ve onlara bonservis bedeli olarak 5 milyon ve üstünde avrolar istenmeyeceği, yıldızlaşanları Üç Büyüklerin, onlardan da Avrupa kulüplerinin kapmasının ligimizin ve futbolumuzun seviyesini düşürmeyeceği ‘kaliteli ve yeterli’ bir yerli oyuncu havuzuna kavuştuğumuz” zamanlarda!..
İşte Anderlecht’in Yunus’a önerdiği, Stutt...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 5 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 14 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 5 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 85 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar