Cemiyet: 5 Kulüp ve Divan: 0!..

Galatasaray Kulübü Divan Kurulu toplantıları “iyi ki” GS TV’den “naklen” yayınlanıyor; yoksa, Türk sporunun “en eski, en tarihî, en köklü ve de kökü sadece ülkemizin değil, dünyanın...

Galatasaray Kulübü Divan Kurulu toplantıları “iyi ki” GS TV’den “naklen” yayınlanıyor; yoksa, Türk sporunun “en eski, en tarihî, en köklü ve de kökü sadece ülkemizin değil, dünyanın marka olarak en değerli eğitim kurumlarından birine dayalı” kulübünde, Galatasaray’da hâlâ ve hâlâ “hangi zihniyetin hâkim olduğunu” göremeyecek, öğrenemeyeceğiz!..
Çarşamba günü, öğleden sonra “gene” saatlerce ekran başında kaldım. Galatasaray Lisesi’ndeki Galatasaray Kulübü Divan Kurulu toplantısını izledim.
Toplantı, Tevfik Fikret’in, “Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür bir şairim” dediği ve de “bu sloganın, çarşamba günü de ağızlardan, dillerden eksik edilmediği” bir salonda yapıldı!..
Ne var ki, “fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür” Galatasaraylıların  üye olduğu nasıl bir Divan Kuruludur ki, “bazı üyeler istedikleri kadar, istedikleri gibi” konuşabilir ve konuşma hakkına sahiptir ama “bazı üyeler daha kürsüye çıkarken “Zaman kalmadı, 3 dakikayı, 5 dakikayı geçirmeyin” uyarıları ile karşılanır ve “o kısıtlanan konuşma” da salondan yapılan sataşmalar önlenmediği için, rayından çıkarılır ve de “konuşmacı, meramının m’sini bile doğru dürüst anlatamadan” kürsünden inmek zorunda kalır?..
İşte çarşamba günkü son “acı” örnek: “bir başka Dernek (Galatasaraylılar Cemiyeti)”, “sahte imzalar tespit ederek Galatasaray Lisesi mezunu 139 gencin (Yasal müracaatlarını yapanların hepsi bu yıl üye alınacaklar) üzerinden yürütülen, dahası, Galatasaray tüzüğünün de paspas edildiği garip bir toplu kulüp üyeliği skandalını ortaya çıkaran”, Mustafa Cengiz yönetiminin de arkasında durmasıyla, “görevini eksiksiz ve tam olarak yapan” Galatasaray Kulübü Sicil Kurulunun “Galatasaray Lisesi mezunlarının ‘Kutsal’ cemiyetinin de üyesi olan” 5 üyesini Disiplin Kuruluna sevk ederek, âdeta kulübe savaş açar!..
Yani, Galatasaraylılar Cemiyeti, “Galatasaray Kulübü’nün iç işi olan ve Kulüp Tüzüğü’nün gereği alınan” bir karar için, “Kulübün Sicil Kurulu üyelerini kendi cemiyetinin...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 5 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 14 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 5 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 85 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar