Bu intihardır, Ali Koç!..

“Bu seneyi kaybettik ama önümüzdeki sene için transfer yapmak zorundayız. Gözümüzü karartacağız gerekirse... FFP çerçevesinde bizim harcayabileceğimiz 11,9 milyon avro bütçemiz var. Biz...

“Bu seneyi kaybettik ama önümüzdeki sene için transfer yapmak zorundayız. Gözümüzü karartacağız gerekirse... FFP çerçevesinde bizim harcayabileceğimiz 11,9 milyon avro bütçemiz var. Biz ağzımızla kuş tutsak da FFP kurallarına riayet edemeyeceğiz, bu sezon 60 milyon avro kâr elde etmemiz lazım, bu da mümkün değil. UEFA ile 31 Ocak’ta görüşmemiz var. FFP, Türk kulüpleri özelinde başarılı olamadı. Gözümüzü karartmak ne demek? Zaten FFP’yi karşılayamıyoruz. Belki de önümüzdeki yıl Avrupa’ya gitmektense şampiyon olacağımız kadroyu kuracağız.”
Sözü uzatmamayım; bana göre, “bu sözler tam bir intihar teşebbüsünü” ifade ediyor.
Zatıaliniz, “bunun için mi” göreve talip, olup geldiniz?..
“Onca borcunuz” var; buna çare, “yeniden” ve onca borcu eklemek mi?
Peki, “onca borca, onca borç da ekleyerek” ne yapacaksınız; hem de “Avrupa’ya gitmeden?..” Nasıl ödenecek “onca borç”; tribün geliri ile mi, yoksa mağazalarda satacağınız formalarla mı?..
“Avrupa’da yok olan” bir takıma kim “sponsor” olur; hangi “yıldız futbolcu” gelir, gelen de “Üçe gelecekse beş istemeyecek mi?..”
Peki, Avrupa’yı feda ettiniz, “Türkiye’de şampiyonluğu” nasıl garanti edeceksiniz?
İşte, “o kadrosu ise” Beşiktaş’ın hâli ortada! Son yılların şampiyonu. Sonuç; Beşiktaş’ın bugün geldiği durak ne ifade ediyor, size?..
Dahası, daha da kötü; “Avrupa’da bir yılı feda ederiz” diyorsunuz; sakın ola ki; “Bir yıldan fazla olmasın?..”
“Biz Mali Fair Play’inizi takmıyoruz, bunca borcun üstüne onca borcu da ekleyip Türkiye’de şampiyon olmak istiyoruz” dediğinizde, UEFA “Avrupa kupalarına bir yıllık ara ile yetinecek” mi, sanıyorsunuz?..
Ya “acemi” değil, “çok acemi imişsiniz”, ya da “Başkanlığı kaldıramadınız” Fenerbahçe yolculuğunuzda.
Sonu meçhul “Avrupa’ya gitmemek” çözümü yerine, çok daha iyi bir çözüm var; “İstifayı düşünseniz?..” F.Bahçelilerde tepki yok!..
Sevgili Adnan Polat, Alp Yalman başkanlığındaki Galatasaray...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 5 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 14 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 5 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 85 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar