“Böyle” kaptan mı olur?..

Bakınız, sevgili Galatasaraylı okurlarım, tam da geçen hafta Uluçmarket’te “Galatasaray’ın kaptanı yok” başlıklı bölüme nasıl bir giriş yapmışım; “Pardon sevgili...

Bakınız, sevgili Galatasaraylı okurlarım, tam da geçen hafta Uluçmarket’te “Galatasaray’ın kaptanı yok” başlıklı bölüme nasıl bir giriş yapmışım; “Pardon sevgili okurlarım; ‘kaptanı ismen var da, cismen yok’; bugünkü kaptanı, ‘arkadaşları hakemin bir kararına itiraz ederken, kalesinden olay yerine koşup, hakeme müdahale etmeyi ve zaman zaman kart da görmeyi’ ne yazık ki, ‘kaptanlık’ sanıyor; gerisi… Yok!..”
İşte Perşembe gecesi Malatyaspor önünde “tam da bu satırların anlattığı ‘bir kaptanı’ vardı, sahada” Galatasaray’ın!..
Takım 2-0 galip, rakip “eleneceğini anlamış”, kalan “tek çareye başvuruyor; oyunu sertleştirmek ve Galatasaraylı futbolcuları sinirlendirmek, hakemin her kararına itiraz etmek.
TV ekranından “şaşkınlık içinde seyrediyorum”; Galatasaraylı futbolcular da “âdeta bu havaya teşne”; sinirlenmek için fırsat arıyorlar; kart görüyorlar, “sahte düşüşlerde “kart görecekleri yerde” lehlerine faul düdükleri çalınıyor; bu defa Malatyasporlular “öfke ile” hakemi fırçalamaya girişiyorlar; hakem, “telafi için” gözünü Galatasaraylı futbolculara dikiyor; sarı kartlar havada uçuşmaya başlıyor…
Eeee, “böylesine bir gerilim uçurumuna gidilirken”, saha içinde “bir kaptan” ne yapar; takım arkadaşlarını hakemle didişmemeleri, rakip oyuncularla söz ve itişme dalaşına girmemeleri için ikaz etmeye çalışmaz mı?..
Ne gezer; Galatasaray Kaptanı, “onların başında”, rakip oyuncularla itişiyor, koşarak gelip hakeme itiraz etmeyi “kaptanlık” sanıyor!..
Hakem, “o çirkin tablolar içinde hakemliğini unutmasa” Galatasaray 5-2 kazandığı maçtan “ikinci sarıdan en az 2 kırmızı kart” ile çıkar, ona “3 sarı kart” eşlik ederdi!..
Kaptan, “ne zamanlı sarı kart gördü”; aklı başına geldi, arkadaşlarını hakemin yanından uzaklaştırmaya, rakip oyuncularla didişmelerini önlemeye çalıştı!..
Doğrusu, Fatih Hoca’nın “bu gafleti” hem de “tepkisiz ve müdahalesiz” olarak kenardan nasıl seyrettiğini anlamam da mümkün olmadı.
Sevgili Hoca’m, “...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 4 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 11 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 4 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 80 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar