“Başkent, Naili Moran Atletizm Sahasız Olmaz!”

Evet, sevgili Necdet Ayaz kardeşim, spor adına, sporun anası olan “Atletizm” adına yazdığın “Başkent, Naili Moran Atletizm Sahasız Olmaz!” başlıklı yazını büyük bir üzüntü...

Evet, sevgili Necdet Ayaz kardeşim, spor adına, sporun anası olan “Atletizm” adına yazdığın “Başkent, Naili Moran Atletizm Sahasız Olmaz!” başlıklı yazını büyük bir üzüntü içinde okudum; çok haklısın!..
İnsanlık tarihinde, “spor, atletizm ile başlar” ve bugün de dünyanın dört bir yanında “spor” denilince “ilk akla gelen” de atletizmdir!..
Yazdığın gibi, dün de, bugün de “Olimpiyat” demek, “Atletizm” demektir, yarınlarda da “Atletizm” olacaktır!..
Şu satırlarını, sporla ilgili olan ve de “özellikle sporu yönetenler” hiç ama hiç unutmamalıdırlar: “Dünyadaki en önemli spor organizasyonunun Olimpiyat Oyunları olduğu hepimizin malumudur. Dört yılda bir organize edilen Olimpiyat Oyunları’nın açılış ve kapanış törenleri atletizm sahasında yapılıyor. En fazla madalya bu branşta dağıtılıyor. Her branşta koşu bölümünün olması atletizmi sporların temeli, Olimpiyat Oyunları’nın da can damarı konumuna getiriyor.
”19 Mayıs Spor Kompleksinin yıkılması ve yerine “modern bir stadyumun yapılması kararı” alınanı yıllar oldu.

Kararın alındığı günlerde, “Yapılacak yeni stadyumun altında, ‘yıkılan...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 4 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 11 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 4 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 82 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar