“Ayrımcı” bir sloganla Türk futbolu kurtulmaz!

Konu Galatasaray olunca “yabancı konusunu” gündemden eksik etmeyen ve de sık sık “en öne çıkaran” spor medyamız bir de slogan buldu; “Millî Marşımızı söyleyemeyenler...

Konu Galatasaray olunca “yabancı konusunu” gündemden eksik etmeyen ve de sık sık “en öne çıkaran” spor medyamız bir de slogan buldu; “Millî Marşımızı söyleyemeyenler, söyleyenler!..”
Sporun “en ağır suçlarından biri olan” ve de bol bol “ırkçılık kokan” bu ayrımcı yafta, dönüp dolaşıp Galatasaray’ın üzerine “Demokles’in kılıcı” gibi asılmaya çalışılıyor!..
Türk Atletizm ve Türk Basketbol Millî Takımlarımızda “Amerika, Afrika devşirmesi” sporcuların aldıkları, katkı koydukları madalyalarla mutlu olurken “İstiklal Marşımızı söyleyebilmek” sloganını unutanlar, kulüp takımlarında “5 yabancı ile sahaya çıkan” basketbol takımlarımızı görmemezlikten gelenler, iş Galatasaray’a gelince “Millî Marşı söyleyemeyen 11 yabancı” yaftasını, haberlerine başlık, yorumlarına “hesaplık” yapıyorlar!..
Bütün dünyada, kulüp takımlarının başarı ve puan sıralamaları “oynayan oyuncuların nüfus cüzdanlarına bakılarak değil”, doğrudan “takımın hangi ülkenin olduğuna bakılarak” yapılır ve “ülke puan ve sıralamaları” da böyle tespit edilirken, biz hâlâ “Kulüp takımında Millî Marş testini geçen sporcular var mı, yok mu” garabetinin peşinde koşturuyoruz!..
“Galatasaray UEFA Kupası’nı, Süper Kupa’yı kaldırdığında”, acaba UEFA’lar başta Avrupalılar “Takımda 7 Türk futbolcusu , 4 yabancı futbolcu vardı” hesabını yaptı mı?..
Bugün Galatasaray “Şampiyonlar Ligi şampiyonu olsa”, çıkıp da “Bu sayılmaz, zira ilk 11’de Türk Millî Marşı’nı söyleyen yoktu” mu denilecek?..
Eğer, “Türk futbolu, “eskisi gibi” kendi sınırları içine hapsedilip; “Bize Millî Marşımızı söyleyen oyuncularla oynanacak Süper Lig ve Türkiye Kupası yeter” denilecekse, o zaman “boş tribünler, TV başları ne olacak” diye düşünmemiz gerek. “Maç naklen yayınları, o kalitede bir lig için kaç para edecek” onu düşünmemiz gerek.
Dahası, “bugün bonservis bedeli olarak” bir Deniz Türüç, bir Falcao’dan çok daha pahalıya transfer ediliyorsa ve Türkiye’de oynayan bütün takımlardan Deniz Türüç kalitesinde...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 5 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 14 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 5 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 85 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar