Aslan’ı Kanarya yönetir mi?..

Galatasaray Lisesi Müdürlüğü’ne, Fenerbahçe Kulübü üyesi olan bir profesörün atandığı” iddia ve haberleri yüzünden Galatasaray’ın sosyal medya gruplarında kıyamet kopuyor. Yeni...

Galatasaray Lisesi Müdürlüğü’ne, Fenerbahçe Kulübü üyesi olan bir profesörün atandığı” iddia ve haberleri yüzünden Galatasaray’ın sosyal medya gruplarında kıyamet kopuyor.
Yeni müdürün adından sanından (Prof. Dr. Vahdettin Engin) tutun da “Galatasaray Lisesi’nin efsane müdürü şair Tevfik Fikret için” neler yazmış; “Sultan Abdülhamit’e” bakışı neymiş, “bunca yıldır üyesi olduğu Fenerbahçe Kulübü’nden istifası onun nasıl bir insan olduğunu göstermiyor muymuş” yorumlarına kadar “yazılmadık şey” bırakılmadı, iki haftadır. Ama “ortak bir kanı” Var; “değerli bir insan ve hoca olduğu!..”
Kimi; “Ne var bunda değerli bir insan neden lisemize müdür olmasın” diyor ama “kimileri” de “böyle düşünenlere ‘Galatasaraylılık dersi’ vermek için” Vahdettin Hoca’yı bir yana bırakarak söylemediklerini, yazmadıklarını bırakmıyorlar!..
Eeee, işin bir tarafında “lisecilik” var; yeni müdür, Galatasaray Lisesi mezunu!..
Doğal olarak işin bir de “Kulüpçülük” tarafı var; zira, Galatasaray Kulübü Tüzüğüne göre, Galatasaray Lisesi Müdürü, “seçimsiz” yani müdürlüğe atandığı andan itibaren Galatasaray Yönetim Kurulunun “doğal üyesi” oluyor!..
Düşünebiliyor musunuz; “Galatasaray Yönetim Kurulunda bir anlı ve de şanlı bir ‘Fenerbahçeli’ olacak”; Galatasaraylıların “bunu” kabul etmesi mümkün mü; eşyanın tabiatına aykırı!..
Liseciler “Efendim geçen hafta istifa etti ya” diyorlar; cevaplar yığın yığın; özetle; “Hadi canım siz de; ‘kırk yıllık’ F. Bahçeli, olur mu Cimbomlu”; tam bir “Kâni / Yani” hikayesi gibi!..
Neyse, sözü fazla uzatmayayım; aslında “hata” Galatasaray’ın “yılan hikayesine dönen” şu “tüzük değişikliğini” bir türlü yapamaması ve “değişecek” tüzük ile “Kulübün, Lise’nin hegemonyasından kurtarılamaması!..”
2019 yılında “ne işi var” Galatasaray Tüzüğünde “Galatasaray Lisesi Müdürü’nün ‘seçimsiz’ olarak yönetim kurulunda yer alması” maddesinin?..
Galatasaray Lisesi’nde “yüzlerce Fenerbahçeli, Beşiktaşlı, Trabzonsporlu” okumuyor m...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 5 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 14 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 5 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 85 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar