‘Antik spor devri’ bitti; ya yöneticiler ve hocalar?..

Dünyada “her şey gibi” spor da çok değişti. Uzun uzun “ne değişti” diye anlatmama gerek yok, özetle demeliyim ki; “Antik spor devri bitti, sporu ve sporcuyu milim milim analiz eden, ona göre yaşam, antrenman ve...

Dünyada “her şey gibi” spor da çok değişti. Uzun uzun “ne değişti” diye anlatmama gerek yok, özetle demeliyim ki; “Antik spor devri bitti, sporu ve sporcuyu milim milim analiz eden, ona göre yaşam, antrenman ve yarışma reçeteleri yazan, BİLİM’in, TEKNOLOJİ’nin, DNA’izmin, ROBOT’izmin, DİJİTAL’izmin hâkim olduğu, yol gösterdiği bir sürecin spor devri” başladı.
“Antik” kelimesinin “sözlük” anlamını da yazayım da, konu daha kolay anlaşılsın; “İnsanlığın ilk çağlarındaki uygarlıklardan eski Yunan ve Roma uygarlıklarından da etkilenerek gelen uygarlık süreci…”
Sporda “antik süreç” süreç, 20’inci asır ile bitti, 21’inci asır sporunda futboldan badmintona “modern spor dönemi” başladı.
Ve… Bu dönemin spor yöneticileri, spor...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 5 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 14 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 5 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 85 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar