Altyapıcılar, “Altınordu” nerede?..

Elbette, “takım sporlarında da, ferdi sporlarda da, altyapı” önemlidir; “üstyapı standartlarında sporcu yetiştirilmesi için” şarttır ve tesisleriyle, teknik adamlarıyla, imkânlarıyla...

Elbette, “takım sporlarında da, ferdi sporlarda da, altyapı” önemlidir; “üstyapı standartlarında sporcu yetiştirilmesi için” şarttır ve tesisleriyle, teknik adamlarıyla, imkânlarıyla “altyapı olayı” kesintisiz bir sürecin yapılandırılmasıdır!..
Ama, “her şey” değildir ve “yeterli” de değildir!..
Yukarıda yazdığım “35 kelimelik iki cümlenin anlatmak istediği gerçek” konusunda “en iyi örnek” Altınordu’dur!..
Sadece “Türkiye’de değil, taa Güney Amerikalardan, Avrupalardan, Asyalara, Afrikalara kadar yayılmış ‘altyapı örneği’ ve şöhreti ile” Altınordu, spor medyamızın gazete ve dergi sayfalarında, TV ekranlarında, radyo mikrofonlarında “bitmek bilmeyen” bir “övgü yarışı ile” alkışlanıp durmuştur!..
İmkânsa imkân, tesisse tesis, hocaysa hoca, ilgiyse ilgi, destekse destek, her şey vardı “Altınordu’da” altyapı için!...
Yüzlerce “çocuk ve genç” sporcu, organizasyonlar, turnuvalar, kulüp için, sporcular için her türlü imkânı sağlayan bir başkan ve yönetim, hatta “Altınordu takımına ‘yabancı oyuncu’ giremez” ilkesi; peki ama “nerede” Altınordu, şimdi?..
Bakalım, 1. Lig’in puan cetveline… “Sonuncu durumdaki” Eskişehirspor’un (Lige “eksi 9” ceza puanı ile başlamıştır) hemen üzerinde “9 maçta 1 galibiyet, 2 beraberlik, 6 mağlubiyet ile ‘toplayabildiği’ 5 puan ve de ‘atabildiği’ 8 gole karşılık, 16 gol yiyerek ‘eksi 8’ averajla 17’nci sırada!..
Bir düşünün bakalım, “Altınordu altyapısını yere göğe koyamayan” meslektaşlarım; Mum “neden” dibine ışık vermiyor?..
Bir düşünün bakalım; üstelik taa “Bucaspor’da başlayan ve ‘bölünerek’ Altınordu’ya gelen” ve de “herkese örnek olması gereken ve de olan ‘altyapı’ hamlesi” bugüne kadar “kaç ‘süper’ liglik, kaç ‘büyük’ takımlık, kaç ‘Avrupalık’ oyuncu” yetiştirebildi?..
Ve de “altyapı” hamlesinin “bölünen yarısına sahip” Bucaspor da nerede?..
“Bölgesel Amatör Lig 10’uncu grupta” 6 maçta 1 puanla, 3 gol atıp 16 gol yiyerek “eksi 13” averajla “sondan 2’nci” sırada!..
...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 5 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 14 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 5 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 85 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar