Almayı da bileceksin, satmayı da!..

Bakınız, “bu başlık altındaki” yazımda “ne söyleyeceğimi”, “Bir yıllık iki örnek ile” anlatacağım; sadece “iki” örnek!.. Böylece “transferin, transfer olması...

Bakınız, “bu başlık altındaki” yazımda “ne söyleyeceğimi”, “Bir yıllık iki örnek ile” anlatacağım; sadece “iki” örnek!..
Böylece “transferin, transfer olması için” sadece “almanın” ya da “sadece satmanın” iyi olmasının yetmediği, “alma ve satmanın aynı transfer ayı içinde ‘iyi olarak’ yapılması gerektiği” ortaya konmuş olacak!..
İşte “Fenerbahçe”; geçen sezon “satmayı çok iyi bildi” ama ne yazık ki, “almayı” bilemedi; çok kötü transferler yaptı; sonuç ortada!..
Galatasaray ise “iyi transferler yaptı” ama “satmayı bir türlü beceremedi”; yüzüne gözüne bulaştırdı; tablo ortada!..
“Satacağın” oyuncuları daha başta “Bana yaramaz, onları satıp, yarayacak olanları alacağız” diye pazara çıkarırsanız ve de hele hele UEFA’nın “Ancak sattığın kadar alabilirsin” sınırlamasına uymak zorunda iseniz, işte “bugünkü tablo” ile karşı karşıya kalır; onca iddiaya karşı “suspus” olursunuz; değil mi, Galatasaray’ın sayın yöneticileri?..
Yirmi yedi yaşında, 1,93 metre boyunda, 86 kilogram ağırlığında “Mbaye Diagne” adlı bir Senegalli forvet çıkar, sizlerle işte “böyle” köşe kapmaca oynar ve kıvrım kıvrım kıvrandırır!..
Kulübünün “şampiyonluk gecesine” katılmaz. Arap kulüplerinden biri ile anlaşır, kulüp de anlaşmak üzere görüşmelerini sürdürürken, sosyal medyada “Galatasaray’da kalacağım, dört yıl daha kontratım var” duyurusunu yaparak herkesi şaşkına çevirir.
Medyada da “13-15 milyonluk bonservis satışından yüzde 10 komisyon istiyor” iddiaları ayyuka çıkar!..
Galatasaray yönetiminde ise “çıt” yoktur!..
Fatih Terim’in “Şampiyonlar Ligi için verdiği ‘nokta transferler’ listesi” askıya alınır ve Galatasaray sezonu açar!..
Hayırlısı!.. Farkları, fark etmek!..
İşte, “futbolda vefanın ne olduğu” ortaya bir defa daha çıktı; Fenerbahçe yönetiminin Volkan Demirel’e bakış açısına bir bakın, bir de Emre Belözoğlu’na bakışına; “fark”, bu ka...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 5 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 14 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 5 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 85 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar