Alkış; ama yarısı bekliyor!..

Yarım sezon oynayan Ozan’ı 11 milyon avroya satmak büyük bir iştir, şimdi yapılması gereken bir forvet / golcü transferidir… Bakın “hücuma” demiyorum, rakip yarı sahaya “kendini de, topu da katması...

Yarım sezon oynayan Ozan’ı 11 milyon avroya satmak büyük bir iştir, şimdi yapılması gereken bir forvet / golcü transferidir… Bakın “hücuma” demiyorum, rakip yarı sahaya “kendini de, topu da katması gerektiği kadar katamayan, dahası defans yaparken ‘Dany’den daha riskli’ bir penaltı uzmanı olduğu görülen” ama “geleceği olan” bir genç stoperi, “üst takımda sadece yarım sezon oynadıktan sonra 11 milyon avroya satabilmek”, bir yönetim sihirbazlığıdır; helal olsun!..
Fatih Hoca’nın “ilk yarım sezondaki takıma katkısı” sebebiyle “gitmesini istemediği” Belhanda’yı da “satıştan döndürecek” bu adım, Galatasaray’ın “en eksik yerine, bir forvet ile ‘gerçek yıldız’ bir golcü” alabilmesinin önünü açmıştır!..
Kim bilir, stopere Semih, forvete Demba Ba gibi, “nedeyse ‘bedava’ yapılabilecek” takviyeler de elde ise “orta sahaya da doğrudan ilk on birde oynayacak’ sağlam bir takviye bile gerçekleştirilebilir”, artık!..
Bu adımlar, “geç kaldı” ama Galatasaray için, ligin ikinci yarısının ilk maçı “kendi sahasında ve problemleri olan Ankaragücü iledir”, yarın; kayıpsız atlatılabilir!..
“Güvenilemeyen, sakatlık ve hastalık sihirbazı” bir stoperden ve forvetten kurtuluş, dahası, “henüz olmamış bir stoperden elde edilen 11 milyon avroluk kazanç” ile eğer “golcü / forvet takviyesi zaman geçirilmeden ve layığı ile yapılırsa”, Galatasaray “şampiyonluğun ortağı” olabilecektir.
Zira, stoper eksikliği, Maicon, Marcao, Donk, Semih, Ahmet Çalık 5’inden “4’lü ya da 3’lü defans taktiğine göre” ikisi ya da üçü ile ve rotasyona da adam kalarak ortadan kaldırılabilecektir.
Yeter ki, yeter ki, yeter ki… Başkan Mustafa Cengiz ve Başkan Vekili Abdurrahim Albayrak “taraftarı da, takımı da, hocayı da, kendilerini de golcü kâbusundan kurtaracak” transferleri yapılabilsinler!
İşte Galatasaray’ın sezonun ikinci yarısı için, Süper Lig için, Avrupa Ligi için, Türkiye Kupası için “şifresi budur” ve artık “Para yok, UEFA sınırlamasını aşamayız” bahanesi...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 4 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 12 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 4 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 82 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar