Alkin Hoca’mızdan suç duyurusu!

Hoca “Türk futbolu ve kulüplerimiz, Türk Ticaret Kanunu’na, Sermaye Piyasası Kanunu’na aykırı yönetiliyor” diyor… Altınbaş Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim...

Hoca “Türk futbolu ve kulüplerimiz, Türk Ticaret Kanunu’na, Sermaye Piyasası Kanunu’na aykırı yönetiliyor” diyor… Altınbaş Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi, Galatasaray Sportif AŞ eski yönetim kurulu üyesi ve de Futbol Federasyonu eski genel sekreteri olan bir sevgili hocamız var; Prof. Dr. Emre Alkin!..
Bakın neler diyor; “Futbolumuz, Futbol AŞ ve kulüp yönetimlerimiz” için…
“Türk futbolu Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kanunu’na aykırı şekilde yönetilmemeli.”
Yani; “Türk futbolu ve kulüplerimiz, Türk Ticaret Kanunu’na, Sermaye Piyasası Kanunu’na aykırı şekilde yönetiliyor” diyor, Alkin Hoca ve devam ediyor…
“Futbol kulüpleri anonim şirketlere dönüştükten sonra da dernek gibi yönetilmeye devam ediyor. Yönetim kurulları, dernek yöneticileriyle birlikte toplantı yapıp ortak kararlar alıyor. Bu durum Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kanunu’na aykırıdır.”
“Bu konuda mevzuat çok nettir. Sorun terbiye, etik eksikliğidir.”
“Yöneticiler, bu anonim şirketleri basiretli bir tüccar gibi yönetmek bir yana, bir taraftar gibi bile yönetemiyor; adeta bir holigan gibi hareket ediyor.”
“Futbol kulüplerinin bankalarla imzaladığı kredi yapılandırma anlaşmaları, akıllı yöneticiler için köprüden önceki son çıkıştır. Zihniyet değişimi yaşanmazsa futbol kulüpleri iki yıl sonra yeniden mali krize düşecektir.”
“Şu anda Türk futboluna yön verenler takımına olan sevgisiyle değil rakip camiaya nefretle yaklaşan yöneticiler. Bu durum Futbol Federasyonuna kadar sızmış durumda. Kimsede objektiflik kalmadı. Birçok yönetici takımı için değil kendi kişisel hırsları ve bir şeyler kanıtlama motivasyonuyla hareket ediyor. Böyle bir zihniyetten ekonomik fayda çıkmasını beklemek mümkün değil.”
“Ekonomik fayda, soğukkanlı, herkese eşit mesafede olan, sevgiyle bilgiyi herkese eşit şekilde dağıtabilme kapasitesine sahip insanların başarabileceği bir şeydir.”
“Kulüpler açısı...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 4 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 11 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 4 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 82 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar