Ali Dürüst nasıl başkan yapılır?..

“Hatice Günay” Hanımefendi’nin öncülüğünde “sosyal medyada” bir kampanya başlatıldı; “Ali Dürüst başkanlığa aday olsun!..” Kampanya kabul gördü; “Ali...

“Hatice Günay” Hanımefendi’nin öncülüğünde “sosyal medyada” bir kampanya başlatıldı; “Ali Dürüst başkanlığa aday olsun!..”
Kampanya kabul gördü; “Ali Dürüst’e yapılan çağrıya” yüzlerce ve yüzlerce Galatasaray genel kurul üyesi imza verdi.
“Aday olmalısın, kulübü ancak sen kurtarırsın” diyenler, ricacılar, yalvarıcılar, duacılar, Orhan Gencebay’ın “arabesk” şarkısını söyleyerek imza kuyruğuna girdiler; “Sevecekmiş Gibisin / Her günün ardında senden bir ümit var / Hep gelecekmiş gibisin / İçimde bir duygu gözümde bir hayal!..”
Ali Dürüst “bir defa daha” ve de “inadım inat” diyerek “Ben yokum, aday olmam” cevabını verdi. “Kampanyacılar” tam bir hayal kırıklığı içinde “kampanyayı başlattıkları” noktaya, Yesari Asım Arsoy’un “nihavent” bestesini söyleyerek döndüler; “Bekledim de gelmedin / Sevdiğimi bilmedin / Gözyaşımı silmedin / Hiç mi beni sevmedin?..”
Bakınız sevgili Galatasaraylılar, “Ali Dürüst’ü başkan adayı yapmak için” ne yapacağınızı, “ne yapmanız gerektiğini” bilmiyor, “olmayacak” duaya “âmin” diyerek, yanlış yollarda dolaşıp duruyorsunuz.
“Yapmanız gereken” şuydu; olağanüstü bir tüzük genel kurulu toplayacak ve Tüzüğünüzün “Başkanlık maddelerini değiştirecektiniz” ve o maddede “özetle” diyecektiniz ki; “Ali Dürüst istediği sürece Galatasaray başkanıdır. İstediği kişileri yönetim kuruluna alır, istediği kurulları, istediği kişilerle, istediği gibi kurar. Futboldan, su topuna kadar istediği teknik direktörler başta, kulübün bütün profesyonellerini atar ve de beğenmediklerini atar! O sadece ‘kendine karşı’ sorumludur ve de kimseye hesap vermez. Sportif AŞ de bu maddeye ‘tam uygun’ şekilde, Ali Dürüst tarafından yeniden düzenlenir.”
“Bunu yapsaydınız” hayal kırıklığına uğramaz, Avni Anıl’ın bestelediği Ümit Yaşar Oğuzcan’ın şiirini hep beraber söylemeye başlardınız; “Bir ateşim yanarım, külüm yok dumanım yok / Sen yoksan mekânım belli değil, zamanım yok / Fırtınalar içinde beni yalnız bırakma / Benim senden başka sığınaca...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 4 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 11 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 4 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 82 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar