Ahkâm kesmeden önce öğren

“Dün” olsa neyse, “bugün” artık “internet devri”; katılacağın programa gitmeden önce, internette “bir iki tıkla”, konuşacağın konuyu iyice araştır!.. Koca koca adamlar...

“Dün” olsa neyse, “bugün” artık “internet devri”; katılacağın programa gitmeden önce, internette “bir iki tıkla”, konuşacağın konuyu iyice araştır!.. Koca koca adamlar, “unvanları büyük, etiketleri gösterişli, bazılarının karizmaları ve kariyerleri görkemli”, amma velakin ekranlarda zaman zaman “bazı konularda atıp tutarlarken, tutarsızlıklar yapıyorlar ve atıyorlar ki”, inanın TV’nin karşısında şaşkınlık içinde dona kalıyorum!..
Hadi “biri”, o konuyu “iyi” bilmiyor, bilmediği hâlde ahkâm kesiyor, tamam da o masanın etrafında oturan “diğer üç kişi”, müdahale edip de neden “Yooo, o öyle değil, böyle” demiyor, anlamam mümkün değil. Ama “biraz sonra” anlıyorum ki, “onlar da yarım yamalak biliyorlar”, tam bilmedikleri için de ‘bir iki mırıltı cümlesinden sonra itirazlarının sonunu dahi” getiremiyorlar!..
Bugün son örneğini, “hafta” sonu yaşadım. Söz, dönüp dolaşıp “kulüplerin mali durumu” konusuna gelmişti. “Borçlarını yapılandıran kulüpler” faslı açıldı. Sunucu dâhil, hemen her gün karşımıza çıkan “futbol ulemamızdan arkadaşlarımız” konuşmaya başladılar.
El insaf, hemen anlaşıldı ki, “borç yapılanmasının esasını” bile “doğru dürüst okumamışlar, dinlememişler” ya da “okudukları veya dinledikleri hâlde”, herhalde dikkat etmemişler, “eksik bilgi” yüzünden hata üzerine hata yaptılar; önce gülüyordum, sonra üzüldüm!..
Belki “bin defa yazıldı” ve söylendi; “Kulüplerin borç yapılanmasının, uzun yıllardır ‘şirketlerin bankalarla, vergi daireleriyle, sosyal güvenlik kuruluşlarıyla yaptıkları borçların yeniden yapılandırılması’ operasyonundan hiçbir farkı yok!..”
Yani, anlaşılıyordu ki, değerli meslektaşlarım, “sadece kulüplerin değil, şirketlerin borçlarının yeniden yapılandırılması” konusunda da tam bilgi sahibi olamamışlar!..
“Dün” olsa neyse, “bugün” artık “internet devri”; katılacağın programa gitmeden önce, internette “bir iki tıkla”, konuşacağın ya da “konuşman muhtemel” konuyu bul, “esaslarını oku”, sonra otur ekran m...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 5 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 14 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 5 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 85 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar