Ağaoğlu’nu dinleyin ve iftihar (!) edin!..

Trabzonspor Kulüp Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun Ümraniyespor ile oynanan ve 0-0 berabere biten Ziraat Türkiye Kupası maçından sonra söyledikleri yürekler acısıdır!.. Diyor ki Başkan; “UEFA’da bizim...

Trabzonspor Kulüp Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun Ümraniyespor ile oynanan ve 0-0 berabere biten Ziraat Türkiye Kupası maçından sonra söyledikleri yürekler acısıdır!..
Diyor ki Başkan; “UEFA’da bizim için verilen süre doldu. Kurulun karşısına geçtiğiniz zaman önümüze üç yıllık bir tablo koydular. ‘2016 yılında bize verdiğiniz bütçenin 15 milyon avro dışında kaldınız. 2017 yılında 22 milyon avro dışında kaldınız. 2018 yılında ise 5 milyon avroya düşürme sözü vermişken 50 milyon avro ile karşımıza geldiniz” dediler. Üç yıllık programa uymadığınızda ceza kuruluna sevk ediliyorsunuz ve UEFA’dan ceza alıyorsunuz. Bütün bunları yapanların bunları düşünmesi lazımdı” dedi.
“Bütün bunları yapanların, bunları düşünmesi lazımdı”; sadece bu cümle, sadece Trabzonspor’un değil, hemen hemen bütün kulüplerimizin “borç batağı meselesinin şifresi” idi ve kulüplerimizin “Benden sonra tufan” zihniyetiyle yönetilmesinin, nelere mal olduğunu anlatan “en yalın” ifadesiydi.
“Gel, bol keseden harca, ye, iç, gez, yat, kalk, protokol tribünlerine kurul, cumhurbaşkanlarıyla, bakanlarla, müsteşarlarla, genel müdürlerle, valilerle, kaymakamlarla, belediye başkanlarıyla ‘Çat kapı’ görüşme imkânına kavuş, etiketini özel hayatın, özel işlerin için anahtar gibi kullan, gazetelerin spor sayfalarında, TV ekranlarında bol bol görün, kentinde bile zor tanınırken ülke çağında ünlü ol ve borç gırtlağı aşınca bırak git”; hesap; o da neymiş, ona ne?..
Peki, sorumlu kim; kulüpleri bu hâle getiren başkan ve yöneticiler mi; elbette evet, ama sadece “onlar değil!..”
O başkan ve yöneticileri seçen, sonra da “ibra eden” kulüp üyelerinin hiç mi sorumluluğu yok?..
Peki, kulüpleri denetlemesi gereken Futbol Federasyonu yönetimleri, şimdiye kadar ne yaptılar; hiç!..
Peki, “Futbol özerk de olsa, kulüpleri mali ve idari denetlemeye tabi tutmaları gereken” İçişleri ve Maliye Bakanlıkları, spor teşkilatları ne yaptı, seyretmekten başka?..
Kulüplerin, hâlâ ve hâlâ “Dernekl...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 5 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 15 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 5 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 86 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar