Abdullah Avcı’nın düşündürdükleri!..

Her türlü imkâna rağmen Başakşehir’de Fatih Terim’e karşı devamlı mağlup olmuş bir teknik adam, Beşiktaş’ın başında ne kadar kalabilecektir?.. Hayırlı olsun, hem...

Her türlü imkâna rağmen Başakşehir’de Fatih Terim’e karşı devamlı mağlup olmuş bir teknik adam, Beşiktaş’ın başında ne kadar kalabilecektir?.. Hayırlı olsun, hem Beşiktaş’a, hem futbolumuza, hem de kendisine…Şenol Güneş, Trabzonspor’da “şampiyonluk görememiş”, Beşiktaş’ta “iki şampiyonluğu” üst üste yaşamış, yaşatmıştı…
Şimdi sırada “Abdullah Avcı” mı var; o da “bir türlü” Başakşehir’de “şampiyonluk göremedi”; şimdi Beşiktaş’ta!..
Dünyada artık, “yerli sporcu, yerli hoca” iddiaları, ısrarları, inatları kalmadı; Spor, “evrensel bir kaynaşma, barış, sevgi, kucaklaşma, kardeşlik” kavramı ile tarif edilirken, İsveç Millî Takımı’nda “siyah derili” futbolcuların, basketbolcuların oynamasını kimseler yadırgamıyor!..
Fenerbahçe, son iki başkanın döneminde, “onca Fenerbahçeli varken”, doğrudan “futbolunu bütünüyle ‘yabancı’ uzmanlara teslim ediyor”; yani “yöneticilerin de ithalini” resmîleştiriyor!..
“Yabancı hoca”, neden olmasın; “Yabancı futbolcu” neden olmasın; eğer “sporcu olarak da, hoca olarak da, spora katkı yapacaksa” neden olmasın?..
Eğer, “Abdullah Avcılar, Ersun Yanallar ve de yıllardır Türk takımlarını çalıştırıp da takımlarını zirvelere taşıyamayanlar”, Fatih Terim ile “kıyaslanacak, rekabet edecek” bir duruma yükselememişlerse, “yapılacak olan” bu kıyaslamada, bu rekabette “başarılı olacak” bir hocayı “bulmak, getirmek” değil midir; ne demek “Yabancı?..”
İşte Terim; işte kupa, şampiyonluk, gol, puan, galibiyet, mağlubiyet istatistikleri ortada. “10 sezonda, 8’i Süper Lig şampiyonluğu 19 Kupa”, bir tanesi daha eşikte duruyor; bu sezonun Süper Kupası!..
Getir kardeşim “gücün varsa” mesela Mourinho’yu, “rekabet” olsun!..
Spor, “eğer tribünleri, TV başlarını doldurmazsa”, istediğiniz kadar “profesyonel” deyiniz; “amatör olarak kalacaktır!..”
“Rekabet olmazsa, rekabetin hocasıyla oyuncularıyla, takımıyla ‘kalitelisi’ olmazsa, rekabetin ‘tribünleri, TV ekran başlarını dolduranı’ olmazs...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 5 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 14 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 5 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 85 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar