6-0’ın ardından!..

Real Madrid maçı bitmiş, yarım saat geçmişti; telefonum çaldı. Galatasaraylı bir meslektaşımdı. “Öcal Abi” dedi; “Fatih Terim’e fazla mı güvendin acaba?..” Bugüne kadar...

Real Madrid maçı bitmiş, yarım saat geçmişti; telefonum çaldı. Galatasaraylı bir meslektaşımdı. “Öcal Abi” dedi; “Fatih Terim’e fazla mı güvendin acaba?..”
Bugüne kadar “yazdıklarımı” kastediyordu, dedim ki; “Hayır, hâlâ da güveniyorum ve güvenmeye de devam edeceğim. Galatasaray futbol takımını bu krizden çıkaracak olan da odur!..” “Bir sorum daha var” dedi; “Kendisi bile ‘Sahada mücadele eden bir takım yoktu, utandık. Ama sorumlu benim’ dedi. Hiç mi hatası, yanlışı olmadı? Bütün suç oyuncularda mı?”
Cevabım net oldu, işte özeti; “Hataları da, yanlışları da var elbette. En büyük hatası da ‘kendine olan sonsuz öz güveni’ sebebiyle, yapılan eleştirilere kulak tıkayarak, yaptığı yanlışların, hataların üzerinde durmadan, o hataları, yanlışları telafi edecek çözümleri bulmadan, ‘aynı’ oyuncularla, ‘başarılı olmadığı görülen’ bir tertip ve taktikte ısrar ve de inat etmesi’ oldu. Beşiktaş maçından sonra ‘geniş bir rotasyon yapacağını açıklamış’ ve Rizespor önünde de başlamıştı; öyle zannedildi. Ama Real Madrid önünde ‘eskiye dönüldü’ ve 6-0 geldi; hezimet çok daha farklı da olabilirdi. Ne var ki, “asıl dram” Galatasaray takımının sahadaki futboluydu. Fatih Hoca’nın artık ortaya çıkan hata ve yanlışlarında ısrar ve inat edeceğini sanmıyorum. Rotayı düzeltecektir!..”
Evet, Real Madrid - Galatasaray maçında, “Topla oynamadaki, pas sayısındaki” büyük farkın yanında, rakibin altı gole, bir altı gol daha ekleyecek fırsatları, şutları karşısında sarı-kırmızılılar “hücum gücü” bakımından 90 dakika boyunca Lemina’nın biri kafa iki şutundan başka bir şey yapamamıştı. Zaten sahada “ne yaptığını bilen” bir tek Lemina vardı, “Galatasaraylı” olarak!..
“O futbol” TV ekranlarında Prekazi’ye “Eski bir Galatasaraylı futbolcu olarak utandım” dedirtti.
Tablo ortada;
1-  G.Saray futbol takımında “takım disiplini” yok; herkes “kafasına göre” takılıyor.
2 - Galatasaraylı oyuncular, 14 resmî maça ve onca hazırlık karşılaşmasına rağmen, fizik k...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 5 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 14 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 5 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 85 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar