Gazetecinin ekmek parası ile oynamak!

İşte, “bu yazımın başlığı”, bir kulüp başkanına, hele hele “Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür” sloganını ağzından düşürmeyen, “Tevfik Fikret’i...

İşte, “bu yazımın başlığı”, bir kulüp başkanına, hele hele “Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür” sloganını ağzından düşürmeyen, “Tevfik Fikret’i, Galatasaray kulübünün kurucusu Ali Sami Yen’in yanına oturtan” çok büyük bir camianın başkanına “hiç ama hiç yakışmaz!..”
Kendisine “basiretsiz başkan” diyenleri “Bana hakaret ettiler” diye suçlayan bir başkanın “sadece bu başlık bile” evet “bir kulübün, bir büyük kulübün başkanlık eylemleri bakımından basiretsiz olduğunu” ortaya koymaz mı?..
Ne demek “basiretsiz”; Türk Dil Kurumu’nun sözlüklerine göre “Gerçekleri görebilmekten uzak, ileri ve uzak görüşlü olmayan” demek!..
Eee, “uzak görüşlü olabilseydiniz, gerçekleri görebilseydiniz”, bu kararınızın “21 yıldır Galatasaray muhabirliği yapan, mensup olduğu medya kuruluşunun ‘Galatasaray habercisi’ olan meslektaşımızın akreditasyonları iptal ederek, kulübe, antrenmanlara ayak basmasını yasaklamanın ne anlama geldiğini” anlamamanız mümkün müydü?..
O arkadaşımız, “Galatasaray muhabirliğini yapamazsa, Galatasaray’dan haber getiremezse”, o müessesede tutulur mu?..
“Bu tablo”, o gazeteci arkadaşımızın “ekmek parası ile oynamak” değil midir?..
Dahası, “o, bu kararınızla görevini yapamaz hâle getirilirse”, kuruluşu “Galatasaray haberlerini nereden alacaktır”; yalnızca “ajanslardan gelen haberlerle, kulüp açıklamaları ile” gazetecilik, habercilik olur mu?..
Onu yasaklamanız, “o basın kuruluşunun TV ise seyircilerinin, gazete ise okuyucularının haber alma hakkını, Galatasaray haberleri alma hakkını iptal etmeniz” anlamına gelmiyor mu?..
Bu karardan hemen vazgeçiniz Sayın Başkan, “basiretsiz” değil, sadece “ayağı bir an sürçen” bir başkan olduğunuzu ve o sürçmeyi düzelttiğinizi (Divan Kurulunda bu düzeltmelerinizin birçok örneğini verdiniz) gösteriniz.
Kaldı ki, “o arkadaşın verdiği haberlerin videosunu izledim, iki defa. Suçun, hakaretin ve ne s’si, ne h’si var, kanımca. Sizi rahatsız eden, o haberlerde “gerçeklerin olması...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 5 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 14 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 5 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 85 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar