Alkışlıyorum; helal olsun!..

Neymiş, “Çiftçinin parası, kulüplere peşkeş çekiliyormuş”; günlerdir “bu minval üzere” kıyamet koparılıyor!.. Ne yazık ki, Türkiye’de “siyaset ve muhalefet” işte...

Neymiş, “Çiftçinin parası, kulüplere peşkeş çekiliyormuş”; günlerdir “bu minval üzere” kıyamet koparılıyor!..
Ne yazık ki, Türkiye’de “siyaset ve muhalefet” işte “böyle” tam bir “kara cehalet çizgisinde” yapılıyor!..
“Yapılan iş” ortada; ne ilgisi var; “Çiftçinin parası” ile “kulüplerin banka borçlarının, borçlu oldukları bankalarca, ‘makul ve mantıklı sabit bir faiz oranı ve taksitlerle yeniden yapılandırılmasının?..”
Ortada, “bu yapılandırmanın, Futbol Federasyonu / Bankalar Birliği / Bankalar / Kulüpler ortak organizasyonu olmasından” başka ne var? Öncülüğü Futbol Federasyonu, yani Devlet ile Bankalar Birliği yani “borç veren” bankalar beraberce yapıyorlar. Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın’ın “aynı zamanda Ziraat Bankası Genel Müdürü olmasından kaynaklanan” bir “provokasyon yapıştırması” ile sahneye konan senaryoya bakın; neymiş “Çiftçinin Bankası, çiftçi yerine spor kulüplerini kurtarıyormuş, har vurulup, harman savrulan spor kulüplerini!..”
El insaf; bir defa “böyle bir şey yok”, ikincisi “olsa bile”, bu yaygaranın haksız olduğu ortada değil mi?..
Kulüpleri, bu hâle sadece “benden sonra tufan” diyen başkan ve yönetimler mi getirdi? Bu “rezil düzen” devam ederken, devlet nerde idi, siyaset nerde idi?..
Ortada, bugüne kadar “devletin denetim sorumluluğunu tam olarak yerine getirmemesinden, seyirci kalmasından, siyasetçilerin yani gelmiş geçmiş bütün iktidarların, yani ‘bugünün partilerinin de içinde olduğu’ hükümetlerin, koalisyonların, bütün Millet Meclislerinin ‘doğru dürüst bir Kulüpler Yasası çıkarmamasından’ doğan devlet / siyaset sorumluluğu borcunun nihayet ödenmeye başlamasından ve ciddi tedbirlerin alınması gerektiğinin kafalara dank etmesinden dolayı atılan” bir ciddi adım vardı; o kadar!..
Yapılan çok basitti; “Kulüplerin borçları, borçtu, affedilmiyordu, sadece ‘makul faizlerle ve taksitlerle ödeyebilmelerinin kapısı’ açılıyordu”; bütün kulüplere “eşit şartlar” ile!..
Zaten, bugüne kadar “n...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 4 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 11 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 4 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 82 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar